Skjermdump fra leservideo hos DRM24.

Mandag banket minst seks gutter opp en annen i Drammen, samtidig som flere av deres foreldre satt i møte med politiet for å diskutere ungdomsvolden i distriktet. Leder for forebyggende avdeling i drammenspolitiet, Geir Oustorp, sier til DRM24 at det foreløpig ikke er gitt noen reaksjoner etter hendelsen – som han beskriver som alvorlig.

De involverte skal være i alderen 15-18 år, og ifølge DRM24 startet slåsskampen, som ble filmet av en leser i Svelvikveien, samtidig som flere av foreldrene satt i møte med kommunen og politiet på Marienlyst skole. Tema var forebygging av ungdomsvold.

Flere forbipasserende roper til guttene at de må stoppe. Men slåssingen fortsetter – i all hovedsak er det en gjeng på seks-syv stykker som banker opp én annen tenåring, som tilsynelatende er fritt vilt.

Fra leservideoen ser og hører en at flere forsøker å stoppe den rå slåsskampen ved å tute og rope. I noen få sekunder forsvinner gjengen med innvandrergutter over veien fra busslommen, før de kommer tilbake med nye slag og spark.

Etter at videoen avsluttes forteller andre vitner på steder at situasjonen forflyttet seg ned på Nøsted Brygge foran Nøstedhallen. Her skal den samme gjengen ha fortsatt mishandlingen av den andre tenåringen.

Ifølge vitner skal det ha vært 8-10 personer mot én. Etter hvert skal flere andre ungdommer på stedet også ha blitt involvert i slåssingen. Totalt skal det ifølge politiet har vært 10 ungdommer som deltok i slåssingen.

DRM24 snakket med vaktmesteren på Nøsted brygge, Joakim Rosenvinge Odden.

– En av steinene ble kastet og traff han andre i nakken. Planken de slo med hadde en spiker som stod ut, forteller Odden, som sier han forsøkte å få brutt opp slåssingen samtidig som han ville være forsiktig.

Mens foreldrene satt i møte med politiet banket sønnene opp en annen gutt på det groveste (DRM24)

Leservideoen fra Svelvikveien på YouTube

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.