En busspassasjer i Porsgrunn ble sist uke truet på livet av en gjeng med innvandrergutter. Mannen klarte med nød og neppe å komme seg i sikkerhet i sitt eget hjem. Flere i distriktet sier til TA at de frykter det skal gå skikkelig galt en dag. Politiet sier de vil hjelpe guttegjengen som skaper uhygge i Grenland.

Saken ble omtalt i Telemark Arbeiderblad søndag:

Episoden som fant sted på kvelden, onsdag 7. juli, startet på en buss nesten uten passasjerer. Mannen ser kun at det sitter en muslimsk jente ved et vindussete. Han setter seg to rader bak, på motsatt side, og aner fred og ingen fare da fem tenåringsgutter han knapt hadde enset entre bussen, begynner å snakke til ham:

– Jeg noterte meg ikke noe om hvordan de så ut før de sa noe om at jeg ikke skulle se på hun jenta. En av dem roper at det var søstera hans, forteller han.

Mannen forstår ikke hva de snakker om; han kan ikke se stort annet enn bakhodet til jenta, og han har heller ikke snakket til verken henne eller noen av guttene før.

– Først skjønte jeg ikke at det var meg de snakket til. Det var så fjernt. Men til slutt kom de fram og nappa meg i jakka.

– De truet meg på livet, skulle skjære meg opp, banke meg og det som verre var. Jeg er ikke en fremmedhater, forklarte jeg til dem. Jeg er selv gift med ei utenlandsk dame. Men de ga seg ikke. (TA)

Forberedt på kamp

Bussjåføren snakket til guttene slik at de satte seg, før bussen kjørte videre. Gjengen satte seg bak den intetanende busspassasjeren, og fortsatte å true ham fordi han skulle ha sett på den muslimske jenta.

– De holdt på hele tida og var veldig aggressive. De sa at de skulle stikke meg ned og banke meg opp, forteller han.

– Jeg skjønte at det her var mer enn bare en krangel. Så jeg strammet joggeskoene og lukket lommene, for jeg så for meg at nå blir det slåsskamp.

Når guttene ser hva han gjør, utbryter de: – Se, nå knyter’n lissene sine for å stikke av.

Sikker på at han vil bli forfulgt helt hjem, går mannen går frem til bussjåføren og ber ham om å stoppe på et angitt sted, og bare åpne den fremste døra.

Som forventet går guttene av bussen på neste stopp. Mannen er nødt til å løpe i sikksakk mellom husene for at de ikke skal se hvor han bor. Han kommer seg inn i huset og løper opp på soverommet, hvor han klarer å ta en video av guttene idet de går forbi.

– Jeg skal anmelde saken til politiet, sier mannen til Telemark Arbeiderblad (TA).

– Det kommer til å gå gærent

TA har også snakket med andre som har opplevd denne gjengen på nært hold.

TA har også vært i kontakt med en kvinne som forteller at sønnen hennes er blitt truet av de samme tenåringsguttene, og at disse er beryktet i nærmiljøet.

– De stopper sønnen min på gata og på bussen. De tåler ikke trynet på’n. Han er jo halvt utenlandsk selv, så det er ikke noe med rase eller noe sånt noe å gjøre, sier hun. (TA)

Kvinnen mener politiet er fullt klar over problemet, men at de ikke har gjort noe med det.

– De bare venter på at det skal smelle. Og jeg er redd for at sånn som de guttene holder på, så kommer det til å gå gærent. Det er synd på den personen de tar en dag, sier hun.

– De skulle hatt hjelp for lenge siden. Unger får ikke den typen oppførsel over natta.

Politiet vil hjelpe gjengen

Overfor avisen bekrefter leder for forebyggende enhet ved Grenland politistasjon, Tor Ragnar Steffensen, at politiet kjenner til problemet, og at de jobber med saken. Han oppfordrer personer som opplever å bli truet av guttegjengen til å kontakte politiet.

– Vi tar tak i forholdene fortløpende når vi får beskjed, sier Steffensen.

Videre forteller Steffensen at de jobber med saken og prøver å få til en pakke for å hjelpe guttene.

– Vi prøver å avklare hva som har skjedd og jobber med saken. Målet er å få ungdommene til å slutte med det, sier han. (TA)

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!