Nytt

En elev er kjørt til sykehus med hodeskader og fire ungdomsskoleelever er pågrepet av politiet etter masseslagsmål på en yrkesmesse for ungdomsskoleelever på Romerike.

Også i Rogaland er politiet bekymret over en trend hvor ungdommer møtes for å slåss. På ti dager har Sørvest politidistrikt fått ti meldinger om avtalte slåsskamper.

Torsdag formiddag måtte Øst politidistrikt rykke ut til Hellerudsletta på Romerike etter meldinger om slåssing på en yrkesmesse for 10.-klassinger. En gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt slått i hodet.

– Fire gutter på 15 år ble innbrakt. Disse ble pekt ut som mistenkte for vold mot gutten som ble sendt til sykehus, opplyser politiet.

Operasjonsleder Gisle Sveen sier til Aftenposten at det var tydelig at ungdommene hadde avtalt på forhånd at «her skulle det lages bråk». Det skal ha vært flere slåsskamper ved messen de siste dagene.

– Det er noe riv ruskende galt når vi må ha fire politipatruljer for å få orden på et elevarrangement, sier han.

Etter en bekymringsmelding fra en rektor var politiet allerede på plass med flere patruljer før slåsskampene begynte, men klarte likevel ikke å forhindre volden. Øst politidistrikt meldte på Twitter:

«En gutt er blitt sendt til Ahus etter å ha blitt slått i hodet. Rapportert om svært dårlig stemning mellom flere grupperinger»

Elever fra flere skoler i Oslo, Enebakk, Vestby og Son skal ha vært involvert i slåssingen.

Klokken 12.47 meldte Øst politidistrikt på Twitter:

«Arrangement er nå ferdig og vi avslutter på stedet. 4 gutter i alder 15 år ble innbrakt. Disse ble pekt ut som mistenkte for vold mot gutten som ble sendt Ahus. Foreldre varslet for henting på politistasjonen. Gutt på Ahus skal ikke være alvorlig skadd.»

Rogaland: – Store mørketall

Politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth, som leder det forebyggende avsnittet i Stavanger, frykter i tillegg at mørketallene er store, skriver Stavanger Aftenblad.

– Slåsskampene planlegges og gjennomføres som avtalt. Så langt har vi klart å stanse tre slåsskamper. Vårt mål er å avverge at dette etablerer seg i regionen vår, sier hun.

Ifølge politioverbetjenten kom den første slåsskamp-meldingen til politiet 11. oktober.

– Nettopp fordi slåsskampene er avtalt, er det også mange tilskuere. Alle slåsskampene blir filmet og delt. Jeg merker meg at ingen av tilskuerne ser ut til å ha tanker om å forsøke å stanse volden. I stedet står de med mobiltelefonene sine, sier Rotseth.