Nytt

Foto: Google maps

Natt til tirsdag ble det fremsatt nye trusler mot alle videregående skoler i Drammen.

Trusselmeldingene ble etter det Drammens Tidende erfarer publisert flere steder på nettet og omhandler påståtte planer om et angrep med tohåndsvåpen.

– Dette begynner å bli stort. Politiet har pratet med de fleste rektorene, og de er bekymret for situasjonen, sier Geir Oustorp, som leder politiets forebyggende enhet i Drammen.

Truslene er publisert på Facebook-sidene til de videregående skolene og er fremsatt gjennom en profil som skal være hacket.

– Vedkommende er sjekket ut av politiet og holder til et helt annet sted i Norge. Alt tyder på at profilen som har publisert innholdet er hacket, sier Oustrup.

I en tekstmelding sendt til elever og foresatte ved Åssiden videregående skole, fremgår det at den er en av flere i regionen som har mottatt trusler på Facebook.

«Politiet er selvfølgelig på saken, og vi følger opp i tråd med politiets anbefalinger. Skoledagen går som vanlig», skriver rektor Ann-Mari Henriksen.

Den første trusselmeldingen ble sendt mot Danvik folkehøgskole og omhandlet et skyteangrep som skulle skje tirsdag kveld.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!