Eilert Sundt videregående skole i Farsund. Foto: Skolens Facebook-sider.

En bombetrussel er tirsdag kveld blitt fremsatt mot Eilert Sundt videregående skole i Farsund, melder NTB.

– Vi har mottatt melding fra skolen mot en trussel fremsatt mot skolen. Vi er der med patruljer og har kontroll på bygningen, det er ingen personer i bygget. Vi har bedt om bistand fra nasjonale ressurser, sier operasjonsleder Einar Gausdal i Agder-politiet til NTB.

Politiet har sperret området rundt skolen, skriver Lyngdals Avis, som har flere opplysninger om trusselen:

Trusselen går ut på at det onsdag ved lunchtid på Eilert Sundt videregående skole i Farsund skal «oppleves en eksplosjon laget av 5-6 eksternt kontrollerte og tilfeldig plasserte granater teipet i svart teip med en signal fanger som vil være plassert rundt i kantinen», skriver mail-avsenderen.

Som motiv oppgis kamp for «islamsk undervisning» på vegne av «muslimske brødre», og trusselen avsluttes med utropet «Allahu akbar!»:

Han tilfører at «dette vil jeg gjøre for meg og mine muslimske brødre for å kjempe om islamsk undervisning! GUD ER STOR! ALLAHU AKBAR!» står det videre i mailen, som er sendt til Agders redaktør og journalister.

Eilert Sundt videregående tilbyr både yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogrammer, opplyser skolen på sine Facebook-sider, der det også figurerer et slagord som lyder «UTDANNING FOR MANGFOLD, TILHØRIGHET OG FRAMTID!».

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.