Veggmaleri som viser det kinesiske kommunistpartiets emblem i Shanghai. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

En australsk mann er dømt til døden i for narkotikalovbrudd i en domstol i Guangzhou i Kina etter anklager om narkotikasmugling.

Domstolen i Guangzhou avsa dom i første instans for narkotikasmugling onsdag 10. juni, ifølge det kinesiske nettstedet News.Ifing.com , som er det offisielle nettstedet til domstolen.

De føderale myndighetene bekrefter ifølge den australske avisa Sydney Morning Herald dommen og oppgir at den australske statsborgeren heter Cam Gillespie.

Ifølge News.com.au kom mannen seg gjennom tollen på flyplassen Baiyun i Guangzhou, men ble stanset senere og fikk bagasjen gjennomgått. Det skal da ha blitt funnet 7,5 kilo metamfetamin i bagasjen hans, og han ble fratatt alle eiendeler og siktet for å ha smuglet narkotika inn i Kina.

Australske myndigheter, som for øyeblikket har et svært anstrengt forhold til Kina, har foreløpig ikke kommentert saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.