Kinas ambassadør til Australia antyder at Australia kan bli rammet av en kinesisk boikott dersom de åpner koronagransking. Sydney, Australia. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Kinas ambassadør til Australia advarer landet mot å prøve å få i gang en internasjonal koronagransking, ifølge avisa Financial Review.

– Å ty til mistanke, beskyldninger og splittelse på et så kritisk tidspunkt kan bare bidra til å undergrave den globale innsatsen for å kjempe mot pandemien, sier ambassadør Cheng Jingye i et intervju med den australske næringslivsavisa.

Ambassadøren antyder også at Australia kan bli rammet av en kinesisk boikott.

– Kanskje vanlige folk vil si «hvorfor skal vi drikke australsk vin? Eller spise australsk storfekjøtt?»

Australias statsminister Scott Morrison tok i forrige uke til orde for en internasjonal gransking av hvordan koronapandemien startet. Koronaviruset ble først oppdaget i den kinesiske storbyen Wuhan, og kinesiske myndigheter er blitt kritisert for å ha reagert for sent da viruset begynte å spre seg.

Ambassadør Cheng Jingye mener forslaget om en gransking viser at Australia støtter opp om politiske krefter i USA som fører en kampanje mot Kina.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.