Kina innfører antidumpingtiltak mot australsk vin. Dermed trappes det spente forholdet mellom de to landene ytterligere opp.

Importører av australsk vin må betale mellom 107,1 prosent og 212,1 prosent på verdien av varene fra førstkommende lørdag, opplyste det kinesiske handelsdepartementet fredag.

Tiltaket er av midlertidig varighet og innføres som svar på omfattende skade som Kinas innenlandske vinindustri er blitt påført, ifølge uttalelsen.

Australia varslet etterpå at landet skal gjøre alt som er mulig for å forsvare vinindustrien.

– Den australske regjeringen skal forsvare industrien med styrke. Vi skal selvsagt ta i bruk alle muligheter som er tilgjengelig for oss i Verdens handelsorganisasjon, sa landbruksminister David Littleproud fredag.

Kina er Australias største handelspartner. Vineksport til Kina nådde en verdi på 8,5 milliarder kroner i fjor, ifølge australsk handelsstatistikk.

Kina har fra før truet Australia med økonomiske gjengjeldelsestiltak etter at Australia tok til orde for gransking av covid-19-utbruddet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.