Det skjer noe i Kina under Xi Jinpings ledelse; Ustyrtelig rike forsvinner. Den mest kjente er Jack Ma, grunnlegger av Ali Baba, Kinas svar på Amazon. Da Jack Ma våget å kritisere finanssystemet i Kina tok det ikke lang tid før han forsvant. Det samme skjedde med den australsk-kinesiske journalisten og tv-ankeret Cheng Lai som arbeidet i Kina for australsk TV i flere år. Men plutselig forsvant hun i februar i år. Kina har kun respekt for den makt som er sterkere og det er ikke Australia.
Det er i et slikt lys man må se arrestasjonen av de tok canadierne da Meng Wanzhou ble satt i husarrest i Canada. De var regelrette gisler. En ble dømt til døden. Etter at Biden kom til makten kan ikke Canada regne med å ha USA i ryggen. Biden og Trudeau er begge svake og Kina oppfører seg deretter.
To australiere sitter inne under lignende omstendigheter.

Historien forretningsmannen Desmond Shum forteller burde vekke verden. Shum bygget opp Kinas største cargoselskap sammen med sin kone. De ble skilt og Shum flyttet til London med parets 12 år gamle sønn. I 2017 forsvinner kona sporløst.

Han hører ikke fra henne. Dagen før han skal publisere sin bok om Kinas korrupte politikere og forretningsmenn, Red Roulette, får han en telefon: Det er kona som ringer fra sin egen telefon. Shum undres. Nummeret har vært dødt i fire år. Han påpeker at det er andre på linja, noe hun benekter, men hun ender opp med å true ham. Hvis Shum publiserer boken kan sønnen bli drept og det vil være Shums skyld.

Dette er Xi Jinpings Kina.

Australia har fått merke metodene og har slått på bremsene. Det har ikke resten av verden.

Trudeau og Biden feiger ut – lar Meng reise hjem

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂