En mann med ansiktsmaske danser i gaten i Wuhan 11. april. Foto: Aly Song / Reuters / scanpix

Flere afrikanske land anklager Kina for rasisme og forfølgelse av afrikanere i Guangzhou, der også afroamerikanere ifølge USA blir utsatt for det samme.

Ifølge USAs ambassade i Beijing har politiet i Guangzhou beordret barer og restauranter til ikke å servere kunder som er svarte, og myndighetene i byen har også innført obligatorisk koronatesting og hjemmekarantene for «alle som har afrikanske kontakter».

Flere hoteller og andre virksomheter nekter svarte adgang i Guangzhou, der det har vært en økning i antallet koronasmittede.

Kinesiske myndigheter hevder å ha smittespredningen i landet under kontroll og tilskriver økningen i antallet tilfeller tilreisende fra andre land.

Politiet og helsemyndighetene i Guangzhou rykket tidligere i uka ut for å avvise rykter om at «300.000 svarte i byen» var i ferd med å starte en ny epidemi.

Flere afrikanske lands diplomater har troppet opp i kinesisk UD og i svært kraftig ordelag protestert mot behandlingen av sine statsborgere i Guangzhou.

Land som Nigeria og Ghana har også kalt Kinas ambassadør inn på teppet for å protestere.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.