Kinesiske myndigheters knallharde tiltak mot korona vekker mer og mer misnøye blant befolkningen. Tirsdag meldes det om demonstrasjoner og arrestasjoner i byen Linyi i Shandong-provinsen, og fra Henan-provinsen rapporteres det om sult blant internerte.

Tirsdag ble sju personer pågrepet av politiet under en demonstrasjon i byen Linyi i Shandong-provinsen.

Demonstrantene protesterte mot myndighetenes rigide null-covid-politikk, til tross for at smittetallene i Kina er relativt lave. Tirsdag ble det rapportert om 2.230 nye tilfeller i landet som har over 1,3 milliarder innbyggere.

I en pressemelding fra politiet i Linyi står det at myndigheter vil iverksette sterke tiltak mot de som «ulovlig krenket de juridiske rettighetene til personlig beskyttelse av borgere» under demonstrasjonen. Nyheten om pågripelsene dukket opp i sosiale medier tirsdag morgen, men ble fort slettet eller sensurert. (NTB)

Sult

Sist torsdag innførte kinesiske myndigheter portforbud og full isolasjon i en uke for ti millioner mennesker i Zhengzhou, hovedstaden i Henan-provinsen. Verdens største iPhone-fabrikk er stengt, men også andre deler av provinsen er nedstengt, medler the Epoch Times.

Tusenvis av elever på videregående skoler i Kinas sentrale Henan-provins har blitt isolert siden begynnelsen av oktober i provisoriske karantener, for eksempel på skoler, midt i det myndighetene beskriver som en ny smittebølge av Covid-19 i provinsen.

Flere fylker i Henan, inkludert Bo’ai County, Yucheng County og Yanling County, har låst inn innbyggere og elever på videregående skoler, selv om de ikke har avslørt hvor mange som har testet positivt for Covid-19. Studentene deler rom med medstudenter som tester positivt for Covid-19, og det er mangel på vann, riktig mat, medisiner, klær og sengetøy.

Families Plead for Help as China’s Henan Province Isolates Thousands of High School Students (Epoch Times)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.