Apple varslet søndag om at de mange korona-nedstengningene i Kina, blant annet ved verdens største iPhone-fabrikk i Zhengzhou, vil føre til lavere produksjon og lengre ventetid for de nyeste modellene. Samtidig øker eierne av fabrikken, verdens største elektronikk-produsent taiwanske Foxconn, sine investeringer i Vietnam.

En rekke Foxconn-anlegg i Sør -Kina har også blitt påvirket av lockdowns. I august signerte selskapet en avtale verdt 300 millioner dollar for å utvide sine fasiliteter i Vietnam, noe som indikerer selskapets intensjoner om å utvide driften utenfor Kina, ettersom virksomhetene der preges av usikkerhet på grunn av kinesiske myndigheters covid-politikk. (Epoch Times)

I slutten av oktober førte korona-nedstengninger ved Foxconns anlegg til at tusener av ansatte – anlegget har mer enn 200.000 ansatte – brøt seg ut og flyktet ut i millionbyen.

Kina: Arbeidere flyktet fra verdens største iPhone-fabrikk

Ifølge South China Morning Post forsøker nå Foxconn å lokke arbeiderne som flyktet tilbake med en ekstrabonus på 70 amerikanske dollar.

Foxconn Zhengzhou is offering workers who fled the compound over coronavirus fears a one-off 500 yuan (US$70) subsidy if they agree to return to work, as the world’s largest iPhone factory tries to minimise the fallout from a Covid-19 lockdown imposed by local authorities. (SCMP)

Hverken Foxconn eller lokale myndigheter har kommet med spesifikke tall på korona-tilfeller ved fabrikkanlegget, men ifølge SCMP rapporterte de lokale helsemyndighetene i Henan-provinsen om et hundretalls smittede i Zhengzhou, en by med en befolkning vel dobbelt så stor som Norges. Byen er helt nedstengt frem til 9. november.

Health authorities in Henan province on Sunday reported 42 confirmed Covid-19 cases, with 41 being in Zhengzhou. Among the 264 asymptomatic cases, 256 were from the city. (SCMP)

Lockdowns in China Significantly Impacting iPhone Production (Epoch Times)

Foxconn Zhengzhou woos fleeing workers with US$70 subsidy after Covid-induced exodus hits iPhone capacity (SCMP)

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.