Kinas knallharde tiltak for å begrense korona har den siste uken rammet millionbyen Zhengzhou og verdens største iPhone-fabrikk, Foxconn. Etter et korona-utbrudd ble fabrikken som har 200.000 arbeidere isolert, og i mangel på mat og behandling, valgte mange å rømme.

Foxconn, formelt Hon Hai Precision Industry Co Ltd, er taiwansk eid og verdens største produsent av elektroniske komponenter. Flere kjente telefonprodusenter har outsourcet sin produksjon til selskapet, som står for 70 prosent av Apples iPhone-produksjon.

I tråd med kinesiske myndigheters knallharde nulltoleranse for korona-utbrudd, ble store deler av byen avstengt i forrige uke. Tusenvis av ansatte forserte sperringene for å finne mat og få behandling. Mange ble stoppet, og det kom til sammenstøt med politiet flere steder.

Onsdag melder Reuters at byen på ny er underlagt «statisk ledelse», foreløpig frem til 9. november.

A Chinese industrial park that hosts an iPhone factory belonging to Foxconn announced a fresh COVID-19 lockdown on Wednesday, raising questions about its impact on the Apple supplier’s efforts to quell discontent at the factory.

The Zhengzhou Airport Economy Zone in central China said it would impose «silent management» measures with immediate effect including barring all residents from going out and only allowing approved vehicles no the roads. The curbs will stay in place until Nov. 9, it said.

En kinesisk industripark som er vert for en iPhone-fabrikk som tilhører Foxconn, kunngjorde en ny Covid-19-nedstengning onsdag, noe som reiste spørsmål ved Apple-leverandørens innsats for å slå ned misnøyen på fabrikken.

Zhengzhou Airport Economy Zone i sentrum av Kina sa at det ville innføre «statisk ledelse» med øyeblikkelig virkning, inkludert portforbud for alle innbyggerne og kun kjøretøyer med spesialtillatelse på veiene. Nedstengningene vil vare til 9. november, heter det. (Reuters)

Chinese zone housing major Apple iPhone plant imposes fresh lockdown (Reuters)

China: Foxconn workers take big risks to flee COVID lockdown (Deutsche Welle)

Workers Leave iPhone Factory in Zhengzhou Amid COVID Curbs (Epoch Times)

Les også:

Sporene som ender i Wuhan-laboratoriet, tar aldri slutt

Shanghai: Det største fengselseksperiment i menneskets historie er avsluttet

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.