Alle de 13 millioner innbyggerne i den kinesiske byen Zhengzhou må teste seg for korona etter at det ble oppdaget 11 smittetilfeller.

Kina går hardt til verks for å slå ned på mindre koronautbrudd rundt om i landet. Tirsdag ble byen Yuzhou stengt ned på ubestemt tid på grunn av tre nye tilfeller av asymptomatisk koronasmitte.

Onsdag sto den delvis nedstengte byen Zhengzhou for tur. Der har 13 millioner innbyggere blitt beordret til å teste seg for korona etter at det de siste dagene er oppdaget 11 nye smittetilfeller.

Det skjer samtidig som smittetallene i den nedstengte byen Xi’an har falt til det laveste på flere uker. Millionbyen ble stengt ned på ubestemt tid 23. desember.

Regjeringen i Kina har en nulltoleranse for koronasmitte, noe som innebærer strenge grenserestriksjoner og målrettede nedstengninger der det oppdages virussmitte.

Smittetallene i Kina er svært lave sammenlignet med andre land, men de siste ukene har antall rapporterte tilfeller steget til nivåer man ikke har sett siden mars 2020.

Les også:

Nok en kinesisk millionby nedstengt etter korona-utbrudd

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.