Sikkerhetsvakter i beskyttelsesdrakter er klare til å organisere massetesting av ansatte ved Pudong-flyplassen i Shanghai. Foto: AP / NTB

Kina opplever nye smitteutbrudd. Nå i tre storbyer: Tianjin, Shanghai og Manzhouli. Hvis det er utbrudd i tre byer, samtidig har neppe myndighetene kontroll. Men likevel presterer NTB å kjøpe sammenstillingen av at «millioner er testet» med bare «noen få tilfeller» av smitte. Det lyder mildest talt lite overbevisende.

Kinesiske myndigheter tester millioner av mennesker og har stengt skoler og innført restriksjoner etter at det er oppdaget noen få smittetilfeller i tre byer.

Det var i forrige uke at det ble oppdaget koronasmitte som var blitt overført lokalt i byene Tianjin, Shanghai og Manzhouli. (NTB)

Som om ikke dét var nok: NTB går deretter over til å sammenligne med USA, som for å slå inn hvor dyktige kommunistpartiet er, sammenlignet med USA:

Selv om det kun skal dreie seg om noen få tilfeller sammenlignet med USA og andre land, er det iverksatt omfattende tiltak for å hindre videre smittespredning.

Det vanlige grepet myndighetene tok etter at de isolerte innbyggerne i deres hjem og bokstavelig talt sveiset igjen dørene, er å skylde på utlendinger. Det er de som bringer smitten til Kina.

I Shanghai ble det mandag meldt om to lokalt overførte smittetilfeller siste døgn, noe som betyr at sju har fått påvist smitten siden fredag. De to er nærkontakter til en flyplassansatt som ble diagnostisert med covid-19 tidligere i november.

Søndag kveld ble det besluttet at alle ansatte på Pudong internasjonale lufthavn skulle testes, og mandag morgen var det allerede tatt 17.719 tester, opplyser myndighetene. (NTB)

NTB og utenlandske byråer kjøper uten å blunke kinesiske tall, mens de hamrer og hamrer mot Trump-administrasjonen hver eneste dag for hver døde i USA. Ett motiv synes klart: Vi skal glemme hvor viruset kom fra og hvem som slapp det ut i verden.

Mange eksperter har advart om at det er større risiko for at viruset sprer seg når været er kaldt, og nylige utbrudd har vist at det fortsatt er risiko for at viruset kommer tilbake i Kina, selv om det i stor grad er under kontroll.

Kina har siden viruset først ble oppdaget i Wuhan på slutten av fjoråret, registrert 86.442 smittetilfeller og 4.634 koronarelaterte dødsfall. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.