Shanghai er igjen i høy covid-beredskap. Det pågår et kappløp mellom viruset og isolering av nye smittede etter ulovlige karaokearrangementer. 25 millioner innbyggere er beordret til å ta to obligatoriske covid-tester mellom tirsdag og torsdag.

Kinas mest folkerike by er nettopp kommet ut av en smertefull to måneders nedstengning. Det ble rapportert 54 nye lokalt overførte covid-tilfeller onsdag mot 24 dagen før. Mer enn 70 tilfeller er bekreftet de siste dagene. Alle skal være knyttet til karaokestedene, melder Reuters.

I Shanghai ble 50 boligkomplekser stengt idag. Det totale antall er 81.

Rundt halvparten av Kinas 338 nye smittetilfeller kom i den østlige delen av landet hvor mer enn en million mennesker i små byer er låst inne i sine hjem.

Totalt ble det onsdag rapportert 338 nye covid-tilfeller i fastlands-Kina, det er en nedgang fra 353 dagen før. Det ble ikke rapportert dødsfall. 

De fleste land vil anse slike tall som ubetydelige. Men Kinas nulltoleranse og ekstreme nedlukningspolitikk har ikke bare skremt, forårsaket mental stress og økonomiske vanskeligheter for borgerne, den har også forstyrret globale forsyningskjeder og oversjøisk handel og sendt bølger gjennom finansmarkedene. 

Kina rettferdiggjør sin kompromissløse strategi med at den redder liv og det er verdt midlertidige økonomiske kostnader. De sammenligner millioner av covid-relaterte dødsfall i verden med Kinas rapporterte 5226 siden starten av pandemien for 2½ år siden.

Les også:

Kina: – Det grunnleggende problemet er selve covid-strategien

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.