Shanghai vil stenge halvparten av byen for massetesting for covid-19 fra i dag. Den andre halvparten av byen stenges ned fra fredag.

Den østlige halvdelen av byen, som omfatter rundt 11 millioner innbyggere, vil bli lukket ned fra i dag og i fire dager fremover, mens de resterende 14 millione går inn i nedstengning fra fredag, meldte by-myndighetene søndag kveld.

Dette er den mest omfattende nedstengningen i Kina på to år, og denne gang reises det tvil om hvorvidt de økonomiske konsekvensene av nedstengning står i forhold til gevinstene ved landets null-covid-strategi.

Shanghai er Kinas finansielle hovedstad og største by, med 26 millioner innbyggere. Tidligere har byen håndtert covid-utbrudd med begrensede nedstengninger av boligkomplekser og arbeidsplasser. Denne nedstengningen blir den mest omfattende siden begynnelsen av 2020, da 11 millioner mennesker måtte begrense sitt bevegelsesrom til eget hjem i 76 dager i Wuhan.

Shanghai registrerte 2678 nye tilfeller av covid-19 på lørdag, og det utgjør nesten halvparten av alle nye tilfeller registrert i Kina den dagen. 

Kinas manglende evne til å bringe det siste utbruddet under kontroll har ført til online-uro fra frustrerte borgere etter at nullstrategien er blitt et offentlig tema.

Det ble rapportert om panikkhamstring og supermarkeder som ble tømt for mat, drikkevarer og husholdningsartikler søndag. 

Coronavirus: Shanghai lockdowns split China’s financial hub as authorities move to control risk

Les og del:

Taper Kina kampen mot korona?

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.