Innbyggere øst i Shanghai som håpte å komme ut av hjemmene sine etter fire dager torsdag, har fått dårlige nyheter. Noen må bli hjemme i minst ti dager til.

Kinas største by sliter med å slå ned et omikron-drevet koronautbrudd. Shanghais 26 millioner innbyggere fikk først beskjed om at den østlige delen av byen ville være nedstengt for massetesting over fire dager, etterfulgt av en lignende prosess for Shanghai vest.

Ni timer før nedstengningen i øst skulle ta slutt klokka 5 fredag morgen, ble nye restriksjoner kunngjort. Det er uklart hvor mange som omfattes. Samtidig starter den fire dager lange nedstengningen av Vest-Shanghai klokka 3.

Ellers i Kina er det bedre nyheter om det største koronautbruddet i landet siden det første i starten av 2020. I provinsen Jilin, som er hardest rammet av det siste utbruddet, lempes det på tiltakene.

Fra fredag får innbyggerne i byen Jilin bevege seg fritt utendørs så lenge de bruker munnbind. Innendørs må de holde en avstand på en meter. Forsamlinger i parker er fortsatt forbudt.

Myndighetene i provinsen sa på en pressekonferanse at smittespredningen er under kontroll i Jilin by, men ikke ellers i provinsen. Det er gjort framskritt i provinshovedstaden Changchun, som er viktig for bilproduksjon og har vært stengt ned siden 2011.

Det overveldende flertallet av tilfellene i det pågående utbruddet har vært i Jilin-provinsen, som grenser til Nord-Korea i de industritunge områdene nordøst i Kina. Ellers har det også vært mindre utbrudd rundt om i landet, inkludert i finanshovedstaden Shanghai.

Les også:

Godt nytt: Nesten alle covid-smittede i Shanghai er symptomfri

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.