Det innføres strengere koronarestriksjoner i Kinas hovedstad Beijing, blant annet ytterligere krav til testing.

Innstrammingene ble kunngjort i det storbyen startet den fem dager lange markeringen av arbeidernes dag.

Vanligvis er høytiden en av periodene i året med mest reisevirksomhet, men den verste smittebølgen i landet siden begynnelsen av pandemien sørger trolig for at mange blir hjemme.

Også i møte med den svært smittsomme omikronvarianten, har kinesiske myndigheter sverget til «null-covid»-strategien med hyppige nedstengninger, massetesting og reisebegrensninger.

Trass i økende økonomiske kostnader og frustrasjon i befolkningen, kunngjør myndighetene i Beijing at de vil begrense adgangen til det offentlige rom ytterligere etter ferien.

Fra 5. mai må man ha avlagt negativ koronatest den siste uka for å «entre alle typer offentlige områder og for å bruke offentlig transport», heter det på byens offisielle side på meldingstjenesten WeChat.

For å delta på idrettsarrangementer og lignende, må man vise fram en senest 48 timer gammel negativt test, i tillegg til bevis på at man er fullvaksinert.

Det ble registrert drøyt 10.700 koronatilfeller i Kina lørdag, de fleste av dem i økonomisenteret Shanghai. Storbyen har vært nærmest forseglet i en måned etter å ha blitt episenteret for det siste utbruddet, men lørdagens 10.100 smittetilfeller er mindre enn halvparten av snittallene fra tidligere i april.

I Beijing ble det registrert 54 smittetilfeller. Byen har drøyt 21 millioner innbyggere.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.