Reisende forlater avgangshallen i Beijing Capital International Airport etter at innenlandsflyvninger inn og ut av den kinesiske hovedstaden ble kansellert etter det nye utbruddet av koronavirussykdommen i Beijing, Kina 17. juni 2020. Foto: Reuters / Carlos Garcia Rawlins / NTB Scanpix

Minst 60 prosent av flytrafikken til og fra den kinesiske hovedstaden Beijing innstilles som følge av utbruddet at koronavirus i byen, melder statlige medier.

I alt 1.255 fly til og fra Beijing er onsdag blitt innstilt ved byens to hovedflyplasser. Ifølge partiavisen Global Times utgjør kanselleringene henholdsvis 67 prosent for utgående flytrafikk og 68 prosent av flyene som skulle ha landet i byen.

Beijing by har iverksatt en rekke tiltak for å begrense reiser inn og ut av byen, særlig fra områder hvor det har blitt påvist nye smittetilfeller av koronaviruset. De siste dagene er det blitt påvist 137 nye tilfeller av smitte i hovedstaden, 31av dem det siste døgnet.

Ellers i Kina onsdag var det registrert to nye innenlands smittetilfeller, og elleve som stammer fra utenlandsk smitte.

Alle skolene i Beijing ble tirsdag stengt igjen som følge av det nye utbruddet av koronaviruset. Folk blir bedt om å bli værende i byen, og i mange områder blir folk nektet å gå ut.

– Den epidemiske situasjonen i hovedstaden er ekstremt alvorlig, advarte myndighetenes talsmann Xu Hejian i Beijing.

Elleve markeder er også stengt. Tusenvis av serveringssteder og matutsalg er blitt desinfisert. Utbruddet er antatt å ha oppstått rundt Xinfadi-markedet sør i byen, der over 200.000 mennesker har vært innom markedet siden 30. mai. Over 8.000 ansatte ved markedet er blitt testet og satt i karantene.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.