For Kina er en pandemi ute av kontroll et stort prestisjetap. Kina skulle vise verden at man hadde pandemien under kontroll. Her vises president Xi Jinping tale til WHOs hovedforsamling 19. mai på en storskjerm i Beijing. Foto: Tingshu Wang /Reuters/Scanpix

 

Offisielt har Beijing bare hatt 22 døde hvilket ut fra byens størrelse er ingenting. Men virkeligheten kan være annerledes. Nå melder myndighetene selv fra om et utbrudd som gjør at oppstart av barneskoler må utsettes, sportsarrangement avlyst osv.

Et nytt utbrudd i hovedstaden vil være et prestisjenederlag for kommunistregimet.

De nye smittetilfellene gjør også at hovedstadens myndigheter har utsatt oppstarten ved barneskoler, avlyst alle sportsarrangementer, gruppebesøk på restauranter og turistgruppebesøk fra andre provinser.

Kina skulle vært på vei tilbake til normale tilstander igjen. At myndighetene ser seg tvunget til å gå offentlig ut med informasjonen, tyder på at det er så mange som vet at det ikke lar seg holde hemmelig.

Offisielt er det snakk om seks personer i en bydel.

Et område i Fengtai-distriktet i den sørlige delen av Beijing er nedstengt etter at seks nye koronatilfeller er påvist nær et kjøttmarked.

De seks tilfellene ble bekreftet lørdag, to dager etter at det første smittetilfellet på to måneder i Beijing ble påvist torsdag. Personen som fikk påvist smitte torsdag, hadde besøkt kjøttmarkedet Xinfadi i forrige uke og hadde ikke vært utenfor byen.

Tre av de seks som fikk påvist smitte lørdag er ansatt på kjøttmarkedet. En fjerde var en kunde, og de to øvrige var ansatte ved et kinesisk kjøttforskningssenter som ligger 7 kilometer unna. Den ene av de to besøkte kjøttmarkedet i forrige uke.

Nedstengningen omfatter elleve boligblokker i Fengtai-distriktet. Beboerne må holde seg innendørs.

Myndighetene har også stengt markedet. I tillegg har myndighetene stengt sjømatmarkedet Jingshen i samme bydel etter at en av de smittede hadde vært der.

Hundrevis av politifolk og flere titalls paramilitære patruljer var utstasjonert på de to markedene lørdag.

Videre er ni skoler og barnehager i bydelen blitt stengt. (NTB)

Man får mistanke om at det dreier seg om langt fler og at de seks bare er toppen av isfjellet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.