Etter en økning i antallet koronatilfeller i Kinas hovedstad, må flere av byens innbyggere jobbe hjemmefra og studenter må undervises digitalt.

Totalt må nå innbyggerne i seks distrikter i Beijing holde seg hjemme for å jobbe og studere, og på arbeidsplasser der tilstedeværelse er nødvendig får bare 30 prosent av arbeidsstyrken oppholde seg på jobb.

I tillegg har Beijings myndigheter innført massetesting for befolkningen, og en rekke boligkomplekser har innført restriksjoner på hvem som får gå inn og ut av bygningen.

Mandag ble det registrert 99 nye smittetilfeller av koronaviruset i Beijing, noe som er en oppgang fra et daglig gjennomsnitt på 50 tilfeller.

I hele Kina ble det registrert 802 nye tilfeller mandag. Omtrent 550 av tilfellene var i Shanghai, der de strenge koronarestriksjonene byen har vært under i ukevis gradvis blir lettet. Søndag gjenåpnet 20 av Shanghais T-banelinjer med redusert kapasitet.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.