Desperate mennesker som skriker ut av vinduene er blitt filmet i Shanghai etter at den autoritære covid 19-nedstengningen trådte i kraft i forrige måned. Folk har vært innesperret i snart tre uker og har bare lov til å forlate hjemmene sine én gang om dagen, da for å hente mat – noe ikke alle klarer å skaffe seg. Infiserte spedbarn er blitt skilt fra sine foreldre.

Kinas største by og finanssenter gjennomgår landets verste utbrudd på to år, men byen med 26 millioner innbyggere har allikevel ikke rapportert mer enn 1006 bekreftede infeksjoner og 24 000 asymptomatiske tilfeller de siste 24 timene.

Xi Jinpings nulltoleranse for covid tar sikte på å eliminere viruset gjennom restriksjoner av bevegelsesfrihet, massetesting og sentralisert karantene av pasienter. Samtidig advarer kinesiske helsemyndigheter om at omicron-varianten er så smittsom at den ikke kan utryddes gjennom nedstengninger.

Helsemyndighetene har skrevet ut mer enn 11 000 restituerte covid-pasienter og sendt dem hjem midt i den drakoniske nedstengningen. Wu Jinglei som er direktør for Shanghai Health Commission, håper det beste: 

– Vi håper familien og samfunnet ikke vil diskriminere dem.

Det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Zhao Lijian, sier at nedstengningen er videnskapsbasert:

– Det bør påpekes at Kinas anti-epidemipolitikk er vitenskapsbasert og effektiv, og vi er helt sikre på at Shanghai og andre steder i Kina vil seire over den nye bølgen.

Jack Posobiec kaller det på Bannons War Room for terror-nedstengning. Kineserne tror på en idé om sykliske dynastier og myndighetene er livredd for å miste Himmelens mandat:

– Kommunistpartiet er livredd for å miste det som i keisertiden ble kalt Himmelens mandat. Når den gudommelige keiser mister Himmelens mandat har folket ikke bare rett, men også plikt til å etablere et nytt dynasti. Når imperiet smuldrer – hvis det ikke kan håndtere banditter, pest og inntrengere – trenger du et nytt dynasti.
 

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.