Koronanedstengingene fører til mer uro i Kina. Tirsdag ble sju personer pågrepet av politiet under en demonstrasjon i byen Linyi i Shandong-provinsen.

Demonstrantene protesterte mot myndighetenes rigide null-covid-politikk, til tross for at smittetallene i Kina er relativt lave. Tirsdag ble det rapportert om 2.230 nye tilfeller i landet som har over 1,3 milliarder innbyggere.

I en pressemelding fra politiet i Linyi står det at myndigheter vil iverksette sterke tiltak mot de som «ulovlig krenket de juridiske rettighetene til personlig beskyttelse av borgere» under demonstrasjonen. Nyheten om pågripelsene dukket opp i sosiale medier tirsdag morgen, men ble fort slettet eller sensurert.

Den siste tiden har inngripende koronatiltak ført til økende kritikk mot håndteringen. Flere kinesere klager på matmangel og mangler på akuttmedisinsk behandling som følge av restriksjonene, en sjeldent sett utfordring mot kommunistpartiets myndighet.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.