Over 35.000 mennesker demonstrerte i flere tyske byer mot regjeringens koronapolitikk mandag kveld, og 14 politifolk ble skadd i en av demonstrasjonene.

– En person forsøkte å ta våpenet fra en politibetjent, mens en annen polititjenesteperson ble bitt av en demonstrant, står det i en uttalelse fra politiet i byen Lichtenstein i delstaten Sachsen natt til tirsdag.

Politiet brukte pepperspray mot demonstrantene. 40 deltakere ble siktet for å ha utøvd vold mot politifolk.

Tusener av folk gikk ut i gatene for å delta i ulovlige demonstrasjoner i Sachsen mandag.

Også andre steder i landet var det demonstrasjoner. Mange av demonstrasjonene var registrert hos myndighetene i forkant, men flere manglet godkjenning og var dermed ulovlig.

En av de største protestmarsjene i Nord-Tyskland fant sted i Rostock, der demonstrasjonen var tillatt under forutsetning av at deltakerne brukte munnbind som dekker både munn og nese. Flere av demonstrantene etterkom ikke det kravet.

Også en rekke andre steder demonstrerte folk i Mecklenburg-Vorpommern. Til sammen deltok nesten 12.000 personer i protester i rundt 20 ulike byer i delstaten, ifølge politiet.

I Bayern i Sør-Tyskland møtte rundt 4.200 personer opp til en demonstrasjon i Nürnberg, dobbelt så mange som ventet, mens rundt 2.150 demonstrerte i Bamberg, og i underkant av 1.000 deltok i Ansbach og i Bayreuth.

I delstaten Thüringen deltok over 16.000 demonstranter i flere protester som manglet godkjenning mandag kveld, ifølge politiet.

Også i Brandenburg rundt Berlin var det mindre demonstrasjoner som stort sett gikk fredelig for seg.

I hovedstaden Berlin samlet flere hundre demonstranter seg utenfor kringkasteren ZDFs studioer, der de blant annet ropte «lyvende presse». Denne demonstrasjonen utløste ingen vold, opplyser politiet.

 

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.