Politiet aksjonerer i Berlin 1. mai. Foto: AP Photo/Markus Schreiber.

Flere enn 50 politifolk er skadd og over 250 demonstranter er pågrepet etter svært voldelig uro i Berlin 1. mai, opplyser tysk politi.

NTB-AP-DPA melder om over 20 forskjellige demonstrasjoner i Berlin lørdag. De aller fleste gikk fredelig for seg, men venstresiden benyttet nok gang anledningen til å vise hva de står for.

En demonstrasjon med 8000 venstreaktivister endte med voldelige sammenstøt med politiet, som brukte pepperspray, mens demonstrantene kastet flasker og steiner og satte fyr på søppelkasser i gatene. Rundt 20 helsearbeidere ble også skadd i sammenstøtene.

– Dette var langt fra en fredfull 1. mai, sier nestlederen i politiets fagforening i Berlin, Stephan Kelm.

Han fordømmer oppførselen til demonstrantene som kastet flasker og steiner, og sier at retten til å samles ble misbrukt for å begå alvorlige forbrytelser.

Det er portforbud på kvelden i store deler av Tyskland på grunn av de høye koronasmittetallene. Men politiske protester og religiøse samlinger har fått unntak.

Bøker som bør leses:  

Kjøp Asle Tojes bok her!


Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.