Sammenstøt mellom politiet og demonstranter i gule vester ved Esplanade des Invalides i Paris den 16. februar 2019. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix.

De gule vestene demonstrerte lørdag for fjortende helg på rad i Frankrike, og antall deltagere er denne lørdagen, mer enn tre måneder etter at protestene begynte, blitt estimert til 41.500 personer landet rundt, melder Le Figaro.

Antallet demonstranter i Paris skal ha vært omlag 5000, skriver den franske storavisen.

Myndighetene sier at deltagelsen har sunket en smule:

Ifølge tall som er offentliggjort av innenriksdepartementet, var mobiliseringen på nasjonalt nivå i dag sunket sammenlignet med forrige uke, da 51.400 «gule vester» hadde demonstrert.

Sin vane tro gikk de gule vestene i opptog langs Champs-Élysées i retning nasjonalforsamlingen. Også under massivt politioppbud var stemningen i begynnelsen forholdsvis gemyttlig, selv om enkelte tilstedeværende ropte antisemittiske slagord mot Alain Finkielkraut. Etter å ha støttet de gule vestene i begynnelsen, har den kjente filosofen har den senere tiden kritisert dem på grunn av volden mot politiet.

Situasjonen degenererte imidlertid mens noen tusen demonstranter befant seg ved Esplanade des Invalides. Det kom til sammenstøt mellom politi og demonstranter som kastet stein og fyrverkeri, og 23 personer ble arrestert.

Det ble også demonstrert i flere andre byer, og i Bordeaux brøt det ut vold mellom demonstranter og politiet, som tok i bruk tåregass og vannkanoner da demonstrantene kastet flasker og andre gjenstander.

I Toulouse, hvor 2500 personer protesterte, var det noen hundre gule vester som samlet seg utenfor lokalene til Amazon. Også her kom det til sammenstøt.

De gule vestene planlegger også å demonstrere søndag, skriver Le Figaro.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂