Rue de Rivoli med rådhuset i Paris sett fra St. Jacques-tårnet. Foto: Yann Caradec / Wikimedia Commons.

Statistikk som politisjefen i Paris hver måned meddeler ordførerne i de 20 arrondissementene i den franske hovedstaden, viser at det er begått 35.000 voldslovbrudd i hele byen hittil i 2019, hvilket er en økning på 9 prosent sammenlignet med i fjor.

I det ultrasentrale 4. arrondissement, hvor man blant annet finner rådhuset, Notre-Dame og Pompidou-senteret, er økningen i voldslovbruddene på hele 70 prosent, skriver Le Figaro, som har fått eksklusiv tilgang til statistikken. I 1. arrondissement, der Louvre, Tuileries-palasset og Les Halles ligger, er den tilsvarende økningen på 40 prosent.

Når det gjelder vinningskriminalitet, er det i hele byen begått mer enn 180.000 lovbrudd hittil i år, en økning på 13 prosent siden i fjor. Igjen bemerker 4. arrondissement seg negativt med en økning på 31 prosent. Innbrudd i private hjem har økt med 7,2 prosent i hele byen.

Politiet i den franske hovedstaden sliter med såvel budsjett som bemanning, og antall utrykninger er gått ned, trolig også på grunn av ekstraarbeidet forbundet med de gule vestenes demonstrasjoner.

Paris er på vei inn i en farlig spiral av volds- og vinningskriminalitet, konkluderer Le Figaro.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂