I fjor ble 69 prosent av voldelige ran og andre voldelige forbrytelser, inkludert seksuelle overgrep, på offentlig transport i Paris-regionen begått av utenlandske statsborgere. Dette viser tallene til SSMSI, statistikkbyrået for det franske innenriksdepartementet.

Ser man nærmere på dataene, avsløres det at afrikanere aleine er ansvarlige for 52 prosent av slike forbrytelser.

Selv for hele Frankrike viser dataene tydelig at afrikanske statsborgere står for 42 prosent av de ovennevnte typene forbrytelser, langt over deres statistiske vekt i den franske befolkningen.

Når det gjelder forbrytelser som er spesifikke for kollektivtransport, har situasjonen ikke endret seg vesentlig de siste årene. Remix News rapporterte om lignende data i 2020. 69 prosent av seksuelle overgrep ble begått av utlendinger også på den tida.

Samlet i Frankrike er disse forbrytelsene også for det meste (55 prosent) begått av utenlandske statsborgere.

I en oversikt over statistikken fra byen Paris ble 38 prosent av voldelige ran og andre voldelige forbrytelser begått av utenlandske statsborgere fra Maghreb-regionen, som utgjør nordafrikanske land som Tunisia, Algerie og Marokko, fulgt av afrikanere fra andre land og regioner i Afrika. Totalt begikk utlendinger omtrent 70 prosent av alle voldelige ran i Paris.

Ytterligere 8 prosent av disse forbrytelsene ble begått av ikke-franske EU-borgere, og 6 prosent av europeiske statsborgere som ikke kom fra EU.

Her skal det nevnes at hvis man legger til personer som er av afrikansk herkomst, men født i Frankrike, er tallene trolig enda høyere. I flere europeiske land er personer med en bakgrunn fra Afrika eller den islamske verden markant overrepresentert i voldelige forbrytelser og seksualforbrytelser.

I slike sammenhenger skal man derimot huske på at offisielle franske statistikker ikke viser etnisitet eller religiøs bakgrunn.

Hvis man for eksempel vil vite hvor mange muslimer det er i Frankrike må man derfor bruke indirekte metoder, som å se på hvor mange personer som har islamske navn. Antall nyfødte babyer i Frankrike som ble gitt et islamsk fornavn steg i år 2022 til 21,8 prosent nasjonalt. I Seine-Saint-Denis, en parisisk forstad nordøst for den franske hovedstaden, har 58,3 prosent av alle nyfødte fått et muslimsk navn, altså nesten 3 av av 5.

Tallene avslører heller ikke innvandringsbakgrunn. Så en fransk statsborger som har to foreldre fra Algerie vil kun bli regnet som fransk i kriminalstatistikken.

En meningsmåling utført for den franske avisen Le Figaro i juni viste at nesten tre av fire franskmenn mener det er for mange migranter i landet. Landet ble også nok en gang rystet av store innvandreropptøyer sommeren 2023.

Masseinnvandringen fortsetter likevel, i Frankrike og i resten av Europa.

Frankrike: – Immun­forsvaret vårt har kollapset. Islam vinner

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.