Ettersom den franske staten formelt ikke anerkjenner etniske forskjeller, er offentlig etnisk statistikk ikke tilgjengelig i Frankrike. Forskere må derfor se på indirekte faktorer som hvor mange mennesker som er født med muslimske navn for å fastslå demografiske trender. Slike tall kan være en god indirekte indikator på hvordan samfunnet endrer seg.

Antall nyfødte babyer i Frankrike som ble gitt et islamsk fornavn steg i år 2022 til 21,8 prosent nasjonalt, opp 1,1 prosentpoeng fra året før. Dette rapporterer Fdesouche via Remix News.

Disse tallene kan utledes fra offisielle data utgitt av det nasjonale franske statistikkbyrået (Institut national de la statistique et des études économiques, INSEE).

Fødselsnavnsdata publisert årlig av INSEE er blitt analysert i åtte påfølgende år av Fdesouche. De fremhever økningen i fødsler registrert over hele Frankrike under et islamsk fornavn. Siden 1997 har tallet mer enn tredoblet seg fra 7 prosent av alle nyfødte til 21,8 prosent i fjor, men økningen er langt større i enkelte områder av landet.

Den høyeste konsentrasjonen av nyfødte med islamske navn finnes i visse innvandrerdominerte forsteder til Paris. I Île-de-France, sentrert rundt Paris, var antallet nyfødte registrert med et islamsk fornavn 33,6 prosent i fjor. I Seine-Saint-Denis, en parisisk forstad nordøst for den franske hovedstaden, har 58,3 prosent av alle nyfødte fått et muslimsk navn, altså nesten 3 av av 5.

Val-d’Oise, også et område nord for Paris, registrerte et tall på 40,8 prosent, mens Val-de-Marne, sør i hovedstaden, registrerte 38,2 prosent muslimske nyfødte.

Île-de-France som region rapporterte det høyeste gjennomsnittet på 33,6 prosent. Provence-Alpes-Côte d’Azur i sør, som omfatter byen Marseille, kom på andreplass med 23,4 prosent.

Regionen Bretagne i nordvest hadde færrest fødsler med muslimske navn på 8,9 prosent.

Analysen, validert av Jérôme Fourquet, en fransk statsviter og direktør for det internasjonale meningsmålings- og markedsundersøkelsesfirmaet IFOP, identifiserer to kategorier av islamske navn. Den første er kjent som «strenge muslimske fornavn» som skissert i Koranen, i tillegg til en andre kategori merket «islamo-kompatible fornavn» der halvparten av dette tallet er inkludert i tellingen.

Eksempler på strenge muslimske fornavn inkluderer Mohamed og dens variasjoner, Ibrahim, Younes, Imran, Youssef, Ismael, Ahmed og mange flere.

Opptøyene viser at masseinnvandring kan føre til «kollaps», sier tidligere sjef for fransk etterretning

Frankrike: Nok en kirke brenner ned

– De «intellektuelle» jobber hardt med å avvise det alle forstår

– Sammenstøtet mellom sivilisasjoner skjer rett fremfor øynene på oss

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.