Utenlandske statsborgere ble dømt for nesten halvparten av alle voldtekter og drap som ble rapportert i Sveits i fjor. Dette melder Remix News.

Føderale regjeringsdata avslører en drastisk overrepresentasjon av migranter fra overveiende muslimske land i landets kriminalitetsstatistikk.

57,5 prosent av alle oppklarte forbrytelser ble begått av utenlandske statsborgere.

Dataene ble analysert av Marc Vanguard, en fransktalende statistiker med et spesielt fokus på immigrasjon og sikkerhet. Han påviser at utenlandske statsborgere ble dømt for 47 prosent av alle oppklarte voldtekter og 44 prosent av drap i landet i 2022. I tillegg ble 45 prosent av overgrepene og 41 prosent av grove tyverier med en kjent mistenkt begått av utlendinger.

Tallene avslører et uforholdsmessig antall migranter som begår forbrytelser i landet, gitt Sveits utenlandsfødte befolkning anslås til rundt 26 prosent.

Migranter fra overveiende muslimske land var mer sannsynlig å bli dømt for alvorlige forbrytelser. Maghreb-migranter fra de nordafrikanske nasjonene Tunisia, Marokko og Algerie var sju ganger mer sannsynlig å ha begått disse forbrytelsene enn en sveitsisk statsborger.

Migranter fra Afrika sør for Sahara var fem ganger mer sannsynlig, afghanske og pakistanske statsborgere var tre ganger mer sannsynlige, og rumenske og bulgarske statsborgere hadde to ganger større sannsynlighet for å bli dømt for alvorlige lovbrudd.

I følge Vanguards analyse hadde afrikanske migranter også tre ganger større sannsynlighet for å bli dømt for narkotikalovbrudd, og ble to og en halv ganger oftere dømt for trafikkforseelser enn sveitsere.

Sveits har noen av de sterkeste kriminalitetsdataene i Europa. Likevel blir papirløse migranter som bor ulovlig i landet ekskludert fra dem, noe som forvrenger tallene for andelen forbrytelser begått av utlendinger til en viss grad.

I Frankrike er det ikke tillatt å lage statistikker basert på etniske eller religiøse skiller. Noen tall finnes likevel, basert på statsborgerskap. I fjor ble 69 prosent av voldelige ran og andre voldelige forbrytelser, inkludert seksuelle overgrep, på offentlig transport i Paris-regionen begått av utenlandske statsborgere. Afrikanere var ansvarlige for 52 prosent av slike forbrytelser.

Statistikeren Vanguard avslører at de samme nasjonalitetene som er overrepresentert i sveitsiske kriminaldata også topper listene i andre europeiske land, som Tyskland, Italia, Østerrike og Danmark.

«Sammenligningen med tyske data viser en urovekkende likhet», bemerker Marc Vanguard.

«Koblingen mellom innvandring og utrygghet er ubestridelig. Det er på tide å spre disse tallene veldig bredt for å bidra til kollektiv bevissthet», legger han til.

Folkepartiet (SVP), som drev valgkamp på å motarbeide masseinnvandring og «woke-galskap», ble valgets store vinner i Sveits i oktober 2023.

Kriminaliteten eksploderer i Hellas – 55 prosent av de innsatte er migranter

Irland: Muslim halshugget homofil mann, myrdet en annen og ville drepe flere

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.