47.923 tyskere ble ofre for innvandrerkriminalitet som drap, voldtekt, ran og overfall i 2022, ifølge nylig publisert statistikk fra Bundeskriminalamt, Tysklands føderale kriminalpoliti. Det er en økning på 18 prosent fra året før. 

Foregangsland er Algerie, Marokko og Tunisia 

Ifølge statistikken er de farligste personene de som har fått avslag på sin asylsøknad samt migranter fra nordafrikanske kystland som Algerie, Marokko og Tunisia. De utgjør 0,8 prosent av alle innvandrere i Tyskland, men står for 8,5 prosent av all mistenkt kriminalitet utført av migranter.

12.061 utlendinger ble ofre for forbrytelser begått av tyske statsborgere. Landet skiller imidlertid ikke mellom etniske tyskere og personer med innvandrerbakgrunn, enten de er født i landet eller tildelt tysk pass. Det betyr at tyske passinnehavere har minimum fire ganger så stor risiko for å bli angrepet av innvandrere, enn innvandrere har av tyske passinnehavere. 

Det mange har fornemmet, er bevist

Omfanget av voldskriminalitet begått av migranter mot tyskere er «skremmende», mener Heiko Teggatz, leder for den føderale politiforeningen: 

– Det mange i lang tid har hatt en fornemmelse av, er nu bevist. Det er ikke mere rom for hvitvasking. De føderale myndighetene og delstatsmyndighetene må handle konsekvent og se på alle muligheter for å deportere kriminelle.

Forbundskansleren vil sende dem hjem

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz har nylig tatt til orde for snarlig utvisning av illegale migranter efterat landet i lang tid har gjort lite eller ingenting for å begrense masseinnvandringen. 

I et intervju med Der Spiegel hevdet Scholz som i fire år var visekansler under asylinnvandringens arkitekt Angela Merkel – at illegale migranter skal deporteres så hurtig som mulig.

Tærer på sosialbudsjettet

Det er langt mer sannsynlig at utenlandske statsborgere mottar offentlig velferd enn at tyske statsborgere gjør det. Siden 2010 har Tyskland betalt ut 132 milliarder euro til arbeidsledige utenlandske statsborgere. Andelen utenlandske stønadsmottakere har i det siste økt med 122 prosent. Antallet tyskere som mottar offentlig velferd, er halvert i samme periode. 

I 2023 utgjør utenlandske statsborgere 18 prosent av befolkningen og 47 prosent av trygdemottakerne. 

Helomvending: Tysklands forbunds­kansler Olaf Scholz vil masse­deportere illegale migranter

Tysklands innenriks­minister: – Islamister og anti­semitter skal ikke føle seg trygg

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.