En RATP-buss i Paris. Foto: PR180.2 / Wikimedia Commons.

Sjåføren på en buss i Paris som tilhører det offentlige transport­selskapet RATP, nektet tirsdag i forrige uke en 29 år gammel kvinne å stige ombord på bussen fordi han mente at skjørtet hennes var for kort.

Det er kvinnens far, den algeriske forfatteren Kamel Bencheikh, som har fortalt dette til Le Parisien.

Le Figaro skriver:

I følge faren ventet datteren tirsdag kveld på bussen ved Botzaris, Buttes Chaumont (19. arrondissement) sammen med en venninne. De var alene da bussen kom. Sjåføren studerte dem nøye uten å åpne dørene og kjørte videre. «Kjøretøyet stoppet noen få meter unna ved et trafikklys og datteren min løp til sjåførens vindu for å spørre hvorfor han ikke åpnet dørene.» Sjåføren skal ha svart: «Du får bare se til å kle deg anstendig», mens han så på bena hennes.

Faren ville fortelle omverdenen om saken, og gikk ut med det inntrufne på verdens største sosiale medium:

Kamel Bencheikh publiserte et innlegg på Facebook, som deretter ble sensurert av det sosiale nettverket. Han anklaget sjåføren for å være islamist. «Jeg blir anklaget for å oppfordre til hat. Men jeg publiserte bare fakta for å gjøre dette kjent og fordømme utviklingen», sier han og legger til at han regner seg som en «militant anti-islamist».

Transportselskapet sier til Le Figaro at de undersøker saken, og at sjåføren vil bli innkalt til samtale og risikerer sanksjoner.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂