Nytt

Franske spesialstyrker utenfor Paris. Illustrasjonsfoto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

Den franske innenlandske sikkerhetstjenesten Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) arresterte den 25. mars to menn i Seine-et-Marne utenfor Paris, mistenkt for planlegging av et terrorangrep mot en barnehage samt for drapsplaner mot politifolk.

Hovedmannen, som er født i 1998, befant seg på en liste over radikaliserte personer som utgjør en potensiell terrorfare, og var under oppsyn av sikkerhetsmyndighetene, opplyser Le Figaro.

21-åringen beskrives som en beundrer av Mohamed Merah, terroristen som i tidsrommet 11.–19. mars 2012 drepte sju mennesker og skadet fem andre, herunder elever og lærere ved en jødisk skole i Toulouse samt franske soldater, innen han ble drept i skuddveksling med politiet den 22. mars samme år.

Den andre arrestanten skal ha vært villig til å hjelpe mannen som ønsket å bli Mohamed Merahs arvtager.

Ingen av de to skal ha tilhørt noe jihadistmiljø, men skal i stedet ha blitt radikalisert av IS-propaganda.

Det hittil verste terrorangrepet rettet spesifikt mot mindreårige fant sted i Beslan i den russiske republikken Nord-Ossetia i september 2004, der 334 mennesker, herunder 186 barn, ble drept av tsjetsjenske og ingusjetiske jihadister tilhørende «martyrbrigaden» Riyadus-Salihiin.

Et slikt scenario er blant de franske sikkerhetsmyndighetenes verste mareritt, mens jihadisters angrep på politifolk skjer rett som det er i Frankrike.

Det er i disse dager litt mer enn ett år siden gisseldramaet i Trébes i Sør-Frankrike, der den fransk-marokkanske jihadisten Redouane Lakdim drepte politimannen Arnaud Beltrame, som frivillig hadde tatt plassen til et annet gissel på et supermarked i byen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.