En tidligere psykiatrisk pasient gikk til angrep på folk som var ute og handlet i den franske byen Toulouse på onsdag ettermiddag. Den 42 år gamle mannen slo ned fire mennesker før han ble tatt hånd om av politiet. To av de angrepne måtte på sykehus. Overfallsmannen ga seg ikke så lett og sparket og slo til tre politi også.

Han fortsatte å rope Allahu Akbar mens han angrep politiet. Den psykiatriske pasienten skal ha blitt utskrevet fra en institusjon i april i år.

Det er allerede drøye fem år siden Toulouse-massakren hvor jihadisten Mohamed Merah drepte tre jødiske skolebarn og en rabbiner samt tre militære i to terrorangrep. Merah ble, i likhet med mange andre jihadister, antatt å ha vært alene om angrepet. Men også han viste seg å være en del av et nettverk.

Mohamed Merah ble skutt og drept av politiet. Faren hans ville ha erstatning fra den franske staten og flere muslimer deltok i en støttedemonstrasjon for den døde jihadisten.

Disse drapene er ikke glemt i Toulouse. Det var nok mange som ble vettskremte da 42-åringen skrek Allahu Akbar og gikk til angrep idag.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.