Nytt

Mohamed Merah, som i mars drepte tre franske soldater med nordafrikanske røtter, en rabbi og tre jødiske barn i Toulouse innen han selv ble drept i en politiaksjon, ble oppdratt i en atmosfære av antisemittisme og rasehat, går det frem av en ny bok skrevet av hans bror Abdelghani.

Man kan altså ikke påregne noe særlig sterkt familiesamhold blant de etterlatte, gitt at søsteren Souad har sagt hun er stolt av sin seriemyrdende bror. Men så kan man spørre seg hvorfor Mohamed ble oppdratt som han ble. Skulle hatbudskapet være vanligere enn sunt er i deres omgivelser? Både moren og onklene leverte det.

Til tross for oppdragelsen fremstår Abdelghani som en helt annen type enn resten av familien. Det viser seg også at han hadde levd i forbudt kjærlighet:

At the opening of Sunday’s broadcast Abdelghani said: “My mother always said ‘we, the Arabs, we were born to hate Jews’. I heard this speech throughout my childhood.”

In 2003, Abdelghani was stabbed by his younger brother Abdelkader because he had started a relationship with a woman with Jewish family connections. Abdelkader is the only person to have been arrested in connection with the March killings. He is accused of directly helping 23-year-old Mohamed plan and carry out the murders.

But according to Abdelghani, the entire Merah family bears responsibility for a crime that shocked France and lifted the veil on simmering anti-Semitism within France’s large Muslim community.

“I am furious with my maternal uncles … who ceaselessly propagated hatred, racism and anti-semitism in front of us from a very young age,” he writes in his book.

Når får vi en europeisk remake av Shakespeare med en muslimsk Montague- og en jødisk Capulet-familie?

 

France24: Toulouse gunman Merah was ‘raised to hate Jews’