Fransk politi opplyser at fire gisler ble drept da spesialpoliti stormet kosherbutikken i Paris.

Siden det var en kosherbutikk er det logisk å anta de drepte er jøder. En slik utgang vil understreke at jøder i Frankrike ikke lenger er trygge.

Amedy Coulibaly kan ha vært på vei til en jødisk barneskole da han kolliderte torsdag. Cherif Kouachi drømte om å angripe jødiske mål da han ble islamist for noen år siden.

Jøder står høyt på jihadistenes liste. Mohamed Merah drepte flere jødiske barn på en jødisk skole i Toulouse for to år siden. Merah hadde noe av samme bakgrunn som Kouachi-brødrene: dropouts, vanskelig oppvekst, asosial. En annen likhet er at i begge tilfeller har både franske, britiske og amerikanske myndigheter visst om at de var radikalisert. Likevel er ikke noe gjort før de slår til.

Det ligger an til en skikkelig oppvask i Frankrike. Hvis menn med en slik bakgrunn ikke blir fulgt nøyere, hvilken beskyttelse har samfunnet da?

Angrepet på kosher-butikken i Paris omfattes med stor interesse i Israel. Et SWAT-team sto klar til å dra til Europa. Vi er kommet i den situasjon at israelerne kan begynne å fortelle europeerne hvordan de skal håndtere jihadister.

Mange franske jøder vil emigrere etter denne aksjonen.