– Like før klokka 20 gikk en person til angrep med et knivlignende våpen, drepte en person og såret en annen i San Isidro-kirken i Algeciras, skriver innenriksdepartementet i en pressemelding onsdag kveld.

Angrepet skal ha vært mot to forskjellige kirker, skriver spanske medier.

Drapsofferet er David Valencia, en sakristan (kirketjener) ved La Palma-kirken, og den skadde mannen er Antonio Rodríguez, prest ved kapellet i San Isidro. Sistnevnte ble kjørt til sykehus i alvorlig tilstand med stikkskader.

Stillbilde fra video

David Valencia – myrdet kirketjener 

 

Gjerningsmannen kan sees gående med macheten på denne videoen:

Jihadisten var iført en djellaba (lang løs kappe vanlig i Marokko). Han gikk inn i kirken og ropte «Allah Akbar» da gudstjenesten var over.

Avisen Surinenglish skriver:

Han beveget seg gjennom kirken og slo ned bilder, kors og lys med en machete og gikk til og med opp til høyalteret.

Sakristanen kom bort til ham for å be ham forlate kirken. Den mistenkte nektet og fornærmet ham. Han truet også to kvinner, og da sakristanen ba ham gå igjen begynte mannen å jage ham. Han tok igjen sakristanen utenfor på den nærliggende Plaza Alta hvor han knivstakk ham og slo ham rundt hodet og forårsaket hans død.

Minst tre forbipasserende har blitt behandlet for kuttskader etter å ha forsøkt å stoppe personen, som til slutt ble arrestert av politiet.

Bare minutter før drapet på Diego Valencia, hadde den samme mannen angrepet presten ved det nærliggende kapellet i San Isidro, og etterlot ham i en alvorlig tilstand med et kutt i nakken.

Han skyndte seg inn i kapellet rundt klokken 19, og slo mot religiøse bilder med machete. Da han ble konfrontert med presten, som ba ham forlate kapellet, stakk han ham i nakken.

Drapsvåpenet

Gjerningsmannen er pågrepet – en marokkaner på rundt 40 år:

En smilende og fornøyd jihadist.

Gjerningsmannen skal ha ropt «Allahu akbar»– (Allah er størst) ifølge vitner.

NTB skriver:

En politikilde sier til nyhetsbyrået AFP at angriperen hadde på seg en lang kjortel, og at han ropte noe da han gikk til angrep.

Spania har innledet terroretterforskning.

Algeciras i Spania er like ved Gibraltar.

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.