Den spanske politikeren Jorge Campos Asensi reagerte sterkt da han fikk se en video som viser gatekamper i hans egen hjemby. 

Asensi trodde først at det handlet om Pakistan, men det viste seg å være mennesker fra fremmede kulturer som kjemper mot hverandre i hans egen hjemby, Palma de Mallorca.

– Det er ikke Pakistan. Det er forrige helg i Palma de Mallorca. Noen vil si at samfunnet ikke lider av usikkerhet, men det er mennesker som ikke bor i disse bydelene:

Også Asensis partifelle Santiago Abascal, har nylig kritisert islams stadig sterkere fotfeste i Vesten. 

Kritikken kom som svar på et terrorangrep som fant sted i slutten av januar da den spanske byen Algeciras ble herjet av et terrorangrep da den marokkanske machete-mannen Yassine Kanjaa gikk fra kirke til kirke og hugget ned kirkegjengere. En kirketjener døde som følge av angrepet. 

Ifølge Abascal er det ikke plass for radikal religion i Vesten og Europa.

Machete-drapsmannen i Spania er en jihadist uten lovlig opphold i landet

I et intervju kommenterte Abascal grusomhetene i Algeciras: 

– Noen åpner dørene for dem, andre finansierer dem og folket er de som lider. Islam er uforenlig med Vesten.

– Vårt parti Vox blir angrepet for å fordømme et faktum som gjelder hele Europa.

Abascal er en hard motstander av Spanias statsminister Pedro Sánchez’ politikk som etter Abascals syn gir næring til islamisering av landet. Han kommenterte en tweet som hevder at Sánchez’ regjering aldri hadde bedt om å få åpnet prosedyren for å utvise Algeciras-terroristen:

– De åpnet landet for jihadisten i Algeciras, ga ham støtte som spanjolene selv ikke er berettiget til – og endelig anmodet de ikke om utvisning til Marokko. Dette kalles straffefrihet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.