EU har utnevnt en ny koordinator mot islamofobi. Dette melder EUobserver. Marion Lalisse, som er av fransk opprinnelse, skriver på Twitter at hun er «beæret» over å påta seg en stillingen som omhandler et «viktig tema som krever vår felles innsats og engasjement».

Lalisses jobb vil være å «sikre at det iverksettes tiltak for å bekjempe hat, samt strukturell og individuell diskriminering av muslimer», sier EUs likestillingskommissær Helena Dalli. «Vi må bekjempe islamofobi på alle områder, inkludert utdanning, sysselsetting og sosialpolitikk. Vi må også samle inn data om alle tilfeller av islamofobi og diskriminering av muslimer og overvåke og bekjempe slike manifestasjoner», legger Dalli til.

Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), som er basert i Saudi-Arabia, hevder at det største antallet islamofobiske hendelser i Europa er blitt registrert i Frankrike.

Artikkelen i EUobserver gir ikke noen klar definisjon på hva islamofobi består i. Det nevnes heller ikke om EU vil ansette lignende koordinatorer for å bekjempe hat mot tilhengere av hinduisme eller buddhisme.

Hva med problemer som Kontinentets innfødte befolkning sliter med? Europa har også opplevd mange angrep på kristne kirker de siste årene. Den franske presten Jacques Hamel fikk i 2016 strupen skåret over i Normandie av to muslimske menn som støttet Den islamske staten (IS). 25. januar 2023 gikk en muslimsk innvandrer fra Marokko til angrep med machete ved to kirker i byen Algeciras i Sør-Spania. Han skal ha ropt «Allahu akbar» under angrepene, der en spansk kirketjener ble myrdet. Vil EU også opprette en koordinator mot slikt hat?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.