Den europeiske menneskerettighetsdomstolen opprettholder domfellelsen av Éric Zemmour for å ha sagt at muslimer må velge mellom Frankrike og islam.

– Oppfordret til diskriminering og religiøst hat

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen avviste anken fra den tidligere franske presidentkandidaten Éric Zemmour. Han er dømt for å ha «oppfordret til diskriminering og religiøst hat» på grunnlag av kommentarer rettet mot det muslimske samfunn i Frankrike.

– Retten fant at inngrepet i Zemmours ytringsfrihet hadde vært nødvendig for å beskytte andres rettigheter som sto på spill, skrev Menneskerettighetsdomstolen i en kommentar til dommen.

– «Gode muslimer» bedriver jihad 

Zemmours uttalelser inneholdt ifølge retten, «nedsettende og diskriminerende påstander av en type som kan øke kløften mellom franskmenn og det muslimske samfunn».

I en opptreden på direkten i det franske TV-showet «C à Vous» i september 2016, hevdet Zemmour at «de som bedriver jihad» blir av muslimer flest ansett som «gode muslimer».

– Velge mellom islam og Frankrike

Zemmour hevdet at Frankrike er vidne til «en invasjon» med «utallige nabolag … hvor mange kvinner er tilslørt» og at franske muslimer bør «velge mellom islam og Frankrike».

– Hvis de er franskmenn … må de gi slipp på det deres religion står for.

– Islam er herrefolkets ideologi

Islamkjenneren Robert Spencer mener Zemmour har et klart grunnlag for å hevde at islam er en herrefolksideologi:

– Det er et klart grunnlag for Zemmours uttalelse: «Islam er en herrefolksideologi som betrakter ikke-muslimske systemer som i seg selv opprørsk mot Allah, og krever at muslimer erstatter disse samfunnene med sharia. Den islamske lærde Syed Abul Ala Maududi fra det tyvende århundre, skrev at ikke-muslimer har «absolutt ingen rett til å ha makt på noen del av Guds jord eller til å styre menneskenes kollektive anliggender i overensstemmelse med deres misforståtte doktriner». Hvis de gjør det, «er de troende forpliktet til å fjerne dem fra politisk makt og få dem til å underkaste seg islam».

– Zemmour sa at muslimer i Frankrike må velge mellom det imperativet og å være franskmenn. Det kaller den franske regjering og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen «hat». Valget må allikevel tas, men franske myndigheter gjør ingenting av frykt for «islamofobi».

Domfelt for diskriminering av folkegruppe

Éric Zemmour ble saksøkt og dømt i 2017. Domstolen ga ham en bot på 5000 euro for «oppfordring til diskriminering, hat eller vold mot en gruppe på grunn av deres opprinnelse eller tilhørsforhold til en religion».

 

 

Boken «De helliges leir» anbefales!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.