Marion Maréchal. Stillbilde: France Inter / YouTube.

Valgsamarbeidet mellom venstresiden og macronistene, som er nært forbundet, er en allianse mot det virkelige Frankrikes krav om redusert innvandring og ny økonomisk kurs, sier den konservative politikeren Marion Maréchal. Dette baner veien for en nasjonalistisk seier ved neste presidentvalg, tror hun.

Uttalelsen fra Maréchal – Marine Le Pens niese, som forlot Rassemblement National (RN) for å samarbeide med Éric Zemmour, men nylig ble kastet ut av hans parti Reconquête – er gitt i et intervju med Corriere della Seras Paris-korrespondent Stefano Montefiori.

Corriere della Sera: Tror du fortsatt at et absolutt flertall for Rassemblement National og dets allierte er mulig når de to leirene hjelper hverandre?

Marion Maréchal: Når macronistene og venstresiden har alliert seg så raskt for å forhindre vår seier, viser det hvor nært forbundet disse politiske leirene, som tilsynelatende er motstandere, i praksis er. De forenes først og fremst i ønsket om å si nei til franskmennenes krav: redusert innvandring, gjenoppbygging av statens autoritet og en ny økonomisk kurs. Denne situasjonen avslører mange tvetydigheter, for eksempel hos en del av republikanerne, som foretrekker den ekstreme venstresiden fremfor den nasjonale blokken.

Frankrike beveger seg nå mot den polariseringen av det politiske landskapet som Macron-fenomenet var ment til å forhindre, mener Maréchal, og da må republikanerne kjenne sin besøkelsestid, synes hun.

Jeg tror vi må henvende oss til de folkevalgte fra Les Républicains og spørre dem hva de har tenkt å gjøre når de blir voksne. Det er ikke lenger mulig å forbli i limbo. Selv i Frankrike begynner vi endelig å bevege oss mot et system med to poler som krever mot til å velge side, og vi må gjøre alt vi kan for å forhindre at Frankrike havner i hendene på Jean-Luc Mélenchon.

Når venstresiden mobiliserer alt den kan for å stanse RN, er det deres tradisjonelle operasjonsmodus, sier Maréchal. Men den fungerer stadig dårligere, legger hun til.

Franskmennene innser hvem som er ansvarlige for den økonomiske, sosiale og identitetsmessige katastrofen de opplever. Volden knyttet til denne mobiliseringen gjør det dessuten klart hvilken risiko demokratiet vårt vil oppleve med Nouveau Front Populaire (NFP) ved makten.

RN representerer det virkelige Frankrike, mener hun:

Det er en velgermasse som omfatter berører alle sosiale klasser, alle generasjoner og alle territorier. Det er det virkelige Frankrike, det som fungerer, men som er truet av en blanding av skattepolitisk aggresjon fra statens side og urettferdig konkurranse fra land utenfor EU. Men det er også det Frankrike som ikke finner arbeid og ikke får sosialhjelp, men som ser grunnen til det: at statens penger går til innvandringspolitikk og multikulturalisme.

Maréchal ble politisk hjemløs etter bruddet med Zemmour, men ser ut til å gravitere tilbake til RN selv om hun ikke har meldt seg inn igjen, og hun vil ikke snakke om verv.

Akkurat nå tenker jeg bare på å støtte den nasjonale blokken slik at den kan vinne, uten personlige ambisjoner og uten å ha bedt om noe som helst i tilfelle seier. Også fordi jeg tror at hvis vi lykkes, må vi finne de mest egnede profilene for å håndtere en svært komplisert situasjon.

Den franske høyresiden må lære av den italienske, der de forskjellige partiene har funnet sammen, sier Maréchal. Det at en del av republikanerne nå støtter RN, er et gjennombrudd, mener hun.

Selv om vi ikke oppnår absolutt flertall 7. juli, er jeg sikker på at denne fasen vil være grunnlaget for seier i neste presidentvalg, som kan komme tidligere enn den normale datoen i 2027.

Med et styrket islam-venstre blir det kanskje klarere hva valget kommer til å stå mellom:

Den franske venstresiden har få moralske leksjoner å gi: Listene deres er fulle av Antifa-voldsforkjempere, antisemitter og så videre, som ikke fjernes, men snarere rettferdiggjøres, og uten at noen stiller spørsmål ved normaliseringen av dem.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.