Masseinnvandring og svekket sikkerhet henger nøye sammen, mener et flertall av franskmennene. Dette melder Remix News.

Det store flertallet av franskmenn, inkludert mange på venstresiden, mener nå at den økende følelsen av utrygghet i landet og masseinnvandringen henger nøye sammen.

Ifølge en meningsmåling utført av CSA for CNews, Europe 1 og JDD, ser 68 prosent av de spurte en sammenheng mellom innvandring og den økende kriminaliteten.

Noe overraskende viser meningsmålingen at flere kvinner enn menn mener at Frankrikes åpne innvandringspolitikk har ført til en større følelse av utrygghet i hele landet. Remix News skriver at 70 prosent av kvinnene er enige i påstanden, sammenlignet med 67 prosent av mennene.

76 prosent av de som er 50 år eller eldre, erkjenner at masseinnvandring har en negativ effekt på landet, selv om et flertall i alle aldersgrupper er enige i dette synet.

Fransk far protesterer mot regjeringens taushet etter at Oumar voldtok hans datter med kosteskaft

Nigeriansk migrant med 5 deportasjons­ordrer forsøkte å voldta og drepe fransk kvinne

Frankrike: Afrikansk migrant overfalt og ranet 17 eldre kvinner på kort tid

Sammenhengen er bredt anerkjent blant velgere på høyresiden. 94 prosent av de franske Republikanerne og 93 prosent av dem som støtter Rassemblement National erkjenner en slik sammenheng. Et betydelig mindretall av dem som støtter innvandringsvennlige partier på venstresiden, deler imidlertid også denne bekymringen.

43 prosent av Sosialistpartiets tilhengere, 38 prosent av La France Insoumise-velgerne og 34 prosent av de Grønnes tilhengere deler oppfatningen om at høy innvandring destabiliserer Frankrikes sikkerhet.

Også velgerne til president Emmanuel Macrons regjeringsparti Renaissance er enige i at det finnes en slik sammenheng, med 68 prosent av hans tilhengere.

Innvandring er et viktig tema i Frankrike i forkant av valget til Europaparlamentet. Høyreorienterte politikere som Marine Le Pen, Jordan Bardella og Éric Zemmour driver valgkamp på dette temaet.

Partiet til Le Pen og Bardella, Rassemblement National, forventes å prege det franske EU-valget.

Opptøyene viser at masseinnvandring kan føre til «kollaps», sier tidligere sjef for fransk etterretning

Marion Maréchal: – Det som truer kvinners frihet i 2024 er masse­innvandring og islamisering

Deres suksess har ført til et taktisk skifte fra andre partier, inkludert sentrum-høyre-partiet Republikanerne.

Da han nylig ble spurt om sammenhengen mellom masseinnvandring og nasjonal usikkerhet, svarte Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy: «Hvem kan seriøst si at det ikke finnes noen? Det betyr naturligvis ikke at en utlending er en forbryter. Men sammenhengen er selvfølgelig åpenbar». «Antallet utlendinger i fengslene våre og deres andel av den generelle kriminaliteten er tydelig. Å benekte det er ikke noe annet enn en ny fornektelse av virkeligheten», la han til.

I august i fjor sa president Macron at landet måtte «redusere innvandringen betraktelig, og da først og fremst den ulovlige innvandringen», og advarte om at den nåværende ankomstraten «ikke var bærekraftig».

Dette kom etter at innenriksminister Gérald Darmanin et år tidligere hadde avslørt at halvparten av de kriminelle handlingene i de største franske byene ble begått av utlendinger.

Frankrike: 80 prosent sier nei til mer innvandring

En meningsmåling som ble gjennomført i desember i fjor, viste at franskmennene fortsatt var desillusjonerte over regjeringens åpne innvandringspolitikk. 80 prosent av de spurte støttet et innvandringsforbud, og nesten to tredjedeler støttet en folkeavstemning om spørsmålet.

Innvandringen fortsetter likevel, til Frankrike og til andre europeiske land.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.