Dette viser en ny meningsmåling som siteres av Remix News. Resultatene av CSA-undersøkelsen utført for CNEWS kommer etter at den franske presidenten lovet å gjenopprette orden i landet etter uker med masseopptøyer, primært blant innvandrere.

«Den første lærdommen jeg trekker fra dette, er orden, orden, orden.» Dette sa Macron til journalister fra TF1 og France 2 under et intervju. Løftet ser imidlertid ikke ut til å ha gitt gjenklang hos den franske offentligheten.

Mistilliten til den franske presidenten er stort sett konsistent når den brytes ned etter kjønn. Både menn og kvinner tviler nå på Macrons lederskap.

Et flertall i alle aldersgrupper av franske voksne mangler tillit til Macron. Den mest skeptiske demografien etter alder finner vi hos de i alderen 25–49 år. Omtrent 78 prosent av denne gruppen stoler ikke på at Macron garanterer offentlig orden.

Den minst skeptiske aldersgruppen er 18- til 24-åringer, men selv der har et flertall på 59 prosent fortsatt ikke tillit til den franske presidenten.

Ikke overraskende uttrykte folk på både høyre og venstre side av det politiske spekteret lav tillit til Macron. Omtrent 81 prosent av venstreorienterte La France Insoumise-tilhengere svarte «nei» da de ble spurt om de stoler på Macron. Henholdsvis 93 prosent og 92 prosent av velgerne fra de høyreorienterte Reconquête- og Rassemblement National-partiene svarte på samme måte.

Sivil uro har vært en fast del av Emmanuel Macrons presidentskap. Macron vil ha vanskelig for å gjenvinne tilliten til en fransk velgerskare som er blitt desillusjonert under hans regime.

Historien rører på seg i Frankrike og Macron ser ikke ut til å være på høyden

President Macron anklager videospill for å inspirere opptøyene i Frankrike

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.