For første gang noensinne viser en meningsmåling at Marine Le Pen, leder av partiet Rassemblement National (RN), kan vinne det franske presidentskapet i andre runde. Dette melder Remix News.

I en eksklusiv meningsmåling er RN-kandidaten Le Pen spådd å vinne presidentskapet i andre valgomgang mot Gabriel Attal i 2027.  Statsminister Attal tilhører president Emmanuel Macrons parti Renaissance.

I samme meningsmåling, hvis hun skulle møte tidligere statsminister Édouard Philippe, ville Marine Le Pen fått 50 prosent av stemmene. I tillegg knuser hun den sosialistiske kandidaten Jean-Luc Mélenchon.

Den banebrytende meningsmålingen, der hun fikk 51 prosent av stemmene mot nåværende statsminister Gabriel Attal, vekker oppsikt i Frankrike.

I 2022 uttalte statsviter Jérôme Fourquet at «Vi kan ikke utelukke en seier for Marine Le Pen i 2027». Nye tall publisert av hans institutt, Ifop, ser ut til å bekrefte denne spådommen.

Le Pen er nå posisjonert som det mest troverdige alternativet til makronisme. Hun er den store vinneren fra de mange sosiale krisene som har rystet Frankrike.

Marine Le Pen er mer populær enn hennes far Jean-Marie Le Pen noensinne var. Under presidentvalget i Frankrike i 2022 fikk hun 41,5 % av stemmene i andre valgomgang, selv om president Emmanuel Macron likevel vant gjenvalg. Macron kan derimot ikke bli president for en tredje periode.

Frankrike sliter med store indre spenninger, økonomiske og sosiale problemer, terrortrusler samt mye kriminalitet, spesielt i områder dominert av innvandrere fra den islamske verden og Afrika. Mange franskmenn føler ikke lenger at det sittende regimet løser grunnleggende problemer.

Nigeriansk migrant med 5 deportasjons­ordrer forsøkte å voldta og drepe fransk kvinne

19. november 2023 i den lille landsbyen Crépol ble 16 år gamle Thomas Perotto knivstukket til døde. Gjengen som angrep en landsbyfest der skal ha ropt anti-hvite slagord.

Marine Le Pen avslørte etterpå at hun har snakket med mange ordførere i små franske byer. De opplever nå en dramatisk økning i kriminalitet av en type som tidligere var nesten ikke-eksisterende i deres kommuner. Vold og uorden sprer seg fra franske storbyer til det landlige Frankrike.

En fransk meningsmåling fra slutten av 2023 viste at 91 prosent av de spurte frykter en eskalering av vold og sammen­støt mellom ulike samfunns­grupper i landet.

Pierre Brochand var i flere år den mektige lederen for fransk etterretning, DGSE. Han har gjentatte ganger advart offentlig mot at masseinnvandring destabiliserer det franske samfunnet, og kanskje vil utløse borgerkrig. Innvandreropptøyene som rystet Frankrike sommeren 2023 viser at mange tiår med innvandring i stor skala kan føre til «kollaps», påpeker Brochand.

Frankrike: 58 prosent støtter generalene som advarer mot borgerkrig

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.