Éric Zemmour. Foto: AP Photo/Francois Mori

Den innvandringskritiske franske presidentkandidaten Éric Zemmour er idømt en bot for å ha «oppfordret til hat» mot såkalte enslige flyktningbarn.

Det var uttalelser Éric Zemmour kom med i en tv-debatt i kanalen CNews som førte til at han ble anmeldt og nå dømt for sine ytringer.

Zemmour er kandidat i neste presidentvalg i Frankrike, og har markert seg med en sterkt kritisk holdning til den massive innvandringen som på de fleste områder preger landet.

Fria Tider forteller om saken som nå ble reist mot ham:

Den invandringskritiska franska presidentkandidaten Éric Zemmour döms nu för «uppvigling till hat» mot så kallade ensamkommande flyktingbarn. Han tvingas böta över 100.000 kronor, skriver Le Figaro.

Han skal ha kommet med uttalelser som ble ansett å være over streken i dagens Frankrike:

Det var i en tv-debatt i CNews i september 2020 som Éric Zemmour beskrev sin syn på de ensamkommande männen.

– De har inget här att göra. De är tjuvar, de är mördare, de är våldtäktsmän, det är vad de är. De måste skickas hem och de bör inte få komma hit, sade han.

Hans uttalelse skal ha vært utløst av en konkret, terrorpreget hendelse i landet i fjor:

Zemmour, som nu är presidentkandidat, fällde kommentaren apropå ett då uppmärksammat fall med en pakistanier som genomfört en knivattack.

Resultatet ble altså tiltale og dom:

Nu fälls han av en domstol, som dömer honom till att betala över 100.000 kronor i böter. CNews ansvarige utgivare får böta 30.000 kronor.

Hans advokat kommer att överklaga den nya domen. På sociala medier beklagar sig Zemmour över att de franska domstolarna är politiserade.

Det er ikke første gang han dømmes for sine politiske uttalelser:

Éric Zemmour är tidigare dömd för så kallad hets mot folkgrupp vid två tillfällen.

Document omtalte i høst Eric Zemmours kandidatur, og ga et bilde av hva han og hans parti Reconquête står for, og skrev blant annet:

Zemmour vil avvikle retten til familiegjenforening, innskrenke asylretten til kun å omfatte noen titalls eller hundretalls personer i året, og drastisk redusere antallet utenlandske studenter, skriver den franske avisen.

Det er i hovedsak innvandrere som mottar sosialytelser i Frankrike, mener Zemmour.

«55 prosent av de ikke-europeiske utlendingene er arbeidsløse eller inaktive, og lever derfor på det franske folkets bekostning», hevder han, og legger til at «disse menneskene» må «reise hjem». Blant tingene den tidligere journalisten foreslår, er å utvise arbeidssøkende utlendinger etter seks måneder.

Han vil dessuten ha et kraftig oppgjør med dagens franske statsmedier:

Zemmour tar også til orde for å avvikle tv-lisensen og privatisere det offentlige tv-selskapet France Télévisions og radioselskapet France Inter.

Hans kampanje for å bli president har fått etablerte medier og partier til å «slå full alarm». Document skrev i høst om at tidligere president Nicolas Sarkozy synes medieangrepene på Zemmour går altfor langt:

Sarkozy, som var Frankrikes president fra 2007 til 2012, sa at han er uenig med Éric Zemmour i en rekke saker, men anklaget mediene for hykleri når de inviterer ham til samtale for deretter å si en hel masse nedsettende ting om ham.

I motsetning til de mange som baktaler Éric Zemmour, sier den tidligere statssjefen at «han bør komme til orde». «Hvorfor skulle han ikke dét?»

Demokratiet omfatter både ytre venstre og ytre høyre, mener Sarkozy.

Les også: 

Nå skal Zemmour få «Trump-behandling»

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.