Eric Zemmour. Stillbilde: RTL / YouTube.

Den franske presidentvalgkampen tok onsdag et skritt videre, da Eric Zemmour gav en oversikt over sitt politiske program til valget under et intervju på RTL.

Innvandringspolitikken er som ventet en hjørnestein i programmet, melder Le Point.

Zemmour vil avvikle retten til familiegjenforening, innskrenke asylretten til kun å omfatte noen titalls eller hundretalls personer i året, og drastisk redusere antallet utenlandske studenter, skriver den franske avisen.

Det er i hovedsak innvandrere som mottar sosialytelser i Frankrike, mener Zemmour.

«55 prosent av de ikke-europeiske utlendingene er arbeidsløse eller inaktive, og lever derfor på det franske folkets bekostning», hevder han, og legger til at «disse menneskene» må «reise hjem». Blant tingene den tidligere journalisten foreslår, er å utvise arbeidssøkende utlendinger etter seks måneder.

Zemmour tar også til orde for å avvikle tv-lisensen og privatisere det offentlige tv-selskapet France Télévisions og radioselskapet France Inter.

Presidentkandidaten har i mellomtiden grunnlagt partiet Reconquête.

Ordet betyr gjenerobring på norsk, og bringer tankene hen på det tilsvarende spanske ordet reconquista, som også benyttes om den kristne gjenerobringen og fordrivelsen av muslimer fra Spania i tiden frem mot 1492.

Reconquête har i løpet av ti dager fått 60.000 medlemmer, sier Zemmour. Det finnes tre typer medlemskap i partiet, og disse koster henholdsvis 30, 50 og 100 euro.

Presidentvalget i Frankrike finner sted i april 2022, og de fleste tar det for gitt at Emmanuel Macron vil gå videre til andre runde, mens det er usikkert hvem som blir den sittende presidentens motkandidat. De tre utfordrerne med størst oppslutning, Valérie Pécresse, Marine Le Pen og Eric Zemmour, står alle klart til høyre for ham politisk.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.