Eric Ciotti. Stillbilde: LCI / Twitter.

I fransk migrasjonsdebatt hevder en profilert innvandrings­motstander som Eric Zemmour at masse­migrasjonen til Frankrike medfører en utskiftning av befolkningen i landet, der folk av fransk og europeisk opphav fortrenges av afrikansk og muslimsk innvandring.

Blant toppolitikere som tilhører Frankrikes tradisjonelle politiske elite, har ordet befolknings­utskiftning derimot lenge vært tabu, og påstander om at noe slikt pågår, har uten videre argumentasjon vært avvist som en konspirasjons­teori.

I vår sa imidlertid den kjente filosofen Michel Onfray at befolknings­utskiftningen er en realitet, og i oktober viste en meningsmåling at 67 prosent av de spurte er bekymret for at det kan pågå en stor befolknings­­utskiftning i Frankrike.

Nylig ble dette tabuet utfordret av republikaneren Eric Ciotti, som er en av fem kandidater til det republikanske partiets (LR) nominasjon før presidentvalget i Frankrike i 2022.

Mandag i uken som gikk ble det holdt en debatt mellom de fem kandidatene – Michel Barnier, Xavier Bertrand, Eric Ciotti, Philippe Juvin og Valérie Pécresse – på den franske tv-kanalen LCI. Enigheten mellom dem var stor på flere punkter, men da temaet befolknings­utskiftning kom opp i en del av debatten som handlet om samfunnsendringer, skilte Ciotti seg fra de andre.

Han sa:

«Jeg er ikke redd for ord. Hvis det er nødvendig å snakke om en stor utskiftning, så snakker jeg om det. Det finnes kommentatorer som har forhindret oss fra å se på virkeligheten. Noen tør ikke lenger å si hva de ser, av frykt for den politiske korrektheten. I denne valgkampen vil jeg rive ned den politiske korrektheten.»

Under debatten gikk Ciotti heller ikke av veien for å snakke om migrantinvasjon. «Frankrike må forbli Frankrike», slik at «barna våre kan bo i et land som er tro mot sin historie», sa han, og presiserte at Frankrikes historie ikke bare handler om opplysningstiden, men også om den jødisk-kristne arven.

Uten å nevne Eric Zemmour direkte lot Michel Barnier publikum forstå at han ikke ønsker bruke ordet fordi det benyttes av den kjente forfatteren og journalisten som de fleste forventer vil erklærer seg som president­kandidat.

Slik var de andre debattantenes kroppsspråk da Eric Ciotti snakket om befolknings­utskiftning. Stillbilde: LCI / Twitter.

Valérie Pécresse fulgte opp med å si at hun «hater dette uttrykket fordi det etterlater en følelse av at alt er ødelagt» og at det ikke er noe man kan gjøre. «Det er ikke mitt syn på politikken», la hun til. Pécresse fikk støtte av Juvin, mens Bertrand ikke ønsket å uttale seg om saken.

De fem kandidatene hadde også varierende oppfatninger om spørsmål som vindkraft og forbud mot slør på barn, opplyser LCI. Ciotto kalte sløret et symbol på kvinne­under­trykkelse, og Pécresse sa seg enig, men hun la likevel til at hun bare ville forby slør på barn hvis det er påtvunget.

Sist onsdag, to dager etter debatten på LCI, var Eric Ciotti gjest i studio under morgensendingen på CNews. Her vendte han tilbake til diskusjonen om befolknings­utskiftning. «Hvorfor benekte det åpenbare? Vi kan se at samfunnet vårt forandrer seg», fastslo Ciotti, som påpekte at stadig flere av de nyfødte i Frankrike har utenlandsfødte foreldre, og at denne trenden har akselerert de siste 10–20 årene.

«Jeg vil ha handling i dag for å stanse massemigrasjonen som nærer dette fenomenet og denne samfunnsendringen. Det er masseinnvandringen hovedsakelig fra arabisk-muslimsk kultur som er årsaken til denne forandringen, så vi må hanskes med saken ved kilden.»

Blant tiltakene Ciotto tar til orde for, er reduserte velferdsytelser for utlendinger som har vært kort tid i Frankrike, og nei til familiegjenforening.

Les Republicains (LR) skal nominere sin presidentkandidat den 4. desember. Ingen av kandidatene har hittil pekt seg ut som favoritter. I henhold til den nevnte meningsmålingen er det 72 prosent av partiets velgere som frykter at det kan pågå en befolknings­utskiftning, men samtidig er det noen i partiets establishment som mener at Ciotti er i ferd med å bli «høyreekstrem».

 

  • Les også:

To av tre franskmenn er bekymret for utskiftning av befolkningen

Michel Onfray: Befolknings­utskiftningen er en realitet

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.