Tirsdag kl. 12 vil den franske forfatteren og journalisten Éric Zemmour (63) formelt annonsere at han stiller som kandidat i neste års presidentvalg. Zemmour er en uttalt motstander av innvandringen til Frankrike, og har lenge kritisert det han kaller for befolkningsutskiftningen i landet.

Kunngjøringen er ventet tirsdag og kommer etter at meningsmålinger har vist at Zemmour har stor nok oppslutning til å ta seg til andre valgomgang mot sittende president Emmanuel Macron.

– En melding til det franske folket vil bli kringkastet i vårt sosiale nettverk midt på dagen tirsdag, før Zemmour går på TV-kanalen TF1 TV, opplyser kilden. (NTB)

Zemmour har de siste dagene fått kritikk for å ha vist langfingeren til en publikummer i Marseille sist lørdag.

French far-right presidential hopeful Eric Zemmour on Saturday gave the finger to a passer-by during a troubled visit to Marseille, in a gesture seized on by critics as a sign his campaign was beginning to implode. (France 24)

Selv svarte han, i klassisk Trump-stil med en retweet av et gatebilde fra Marseille ledsaget av følgende spørsmål: – Er dette mindre alvorlig enn en langfinger (un doigt d’honneur – en finger av ære):

Han har sagt at han ser til Donald Trumps valgkamp i 2016 for inspirasjon, og han peker på likheter mellom Trumps hovedsaker og sine egne: innvandring, avindustrialisering, og motstand mot det «politisk korrekte».

Første runde i presidentvalget i Frankrike gjennomføres 10. april.

Les også:

Fransk republikaner om befolknings­utskiftning: – Hvorfor benekte det åpenbare?

France: Can this Journalist Become President and Save France?

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.