Den innvandringskritiske samfunnsdebattanten Eric Zemmour. Foto: Joel Saget/AFP.

Medieprofilen Éric Zemmour vurderer å stille i neste års presidentvalg i Frankrike. Han står for en enda mer tydelig og kompromissløs innvandringspolitikk enn Marine Le Pen.

Marine Le Pen og hennes høyreorienterte parti Front National har tidligere forsøkt seg i valget, uten å nå helt frem. Etter hvert har partiet blitt kritisert for å få en mindre markant profil, for å bli «spiselig» for større velgergrupper.

Dette kan ha som konsekvens at det dukker opp en ny, sterkt innvandringskritisk kandidat, som er opptatt av alt annet enn  kompromisser med sentrumspartier.

Fria Tider beskriver den nye, mulige kandidaten:

Éric Zemmour är känd som en högerdebattör och invandringskritisk polemiker i media, inte minst genom sina hårda ord om araber och afrikaner, som han en gång dömts för att ha «hetsat» mot.

Hans dom kom etter et spesielt og omdiskutert utspill:

Den gången försvarade Zemmour arbetsgivares självklara ”rätt att neka svarta och araber jobb». Han konstaterade även att majoriteten av alla knarklangare är ”svarta eller araber”, vilket resulterade i en fällande dom.

Zemmour er en jødisk intellektuell som har vært synlig med kritikk av fransk innvandringspolitikk, og hvordan den har påvirket samfunnet:

…han hävdar att det pågår ett befolkningsbyte i landet och att vita fransmän håller på att ersättas av araber. Trots att det är ett sakligt sett korrekt fakta­konstaterande räknas det som kontroversiellt i Frankrike – även i Nationell Samling.

Han har enda ikke offisielt erklært sitt kandidatur:

Det är oklart om det verkligen blir någon kandidatur i presidentvalet, men klart är att Zemmour från och med nu kommer att räknas som politiker i tv, och inte som journalist. Det har den franska mediemyndigheten beslutat, sedan han vägrat att utesluta en kandidatur i presidentvalet.

Zemmour har vært en markant skikkelse i fransk offentlighet, med et meget tydelig ståsted:

Förutom sina kontroversiella uttalanden i tv är han känd som författare, där han skrivit debattböcker med en invandringskritisk linje. Han har gett ut den bästsäljande boken «Le suicide français» – Det franska självmordet, som handlar om befolkningsbytet i Frankrike.

Som i Norge oppstår det også i Frankrike en diskusjon på høyresiden når får flere aktører. Det hevdes at dette kan føre til at høyresiden totalt sett taper, ved at man ikke samler seg om ett alternativ:

Paradoxalt nog kan dock Zemmour i principen lägga krokben för en invandringskritisk valseger i Frankrike, eftersom Le Pen får en motkandidat som slåss om samma väljare.

Enligt Éric Zemmour är dock Marine Le Pen själv medveten om att hon «inte kan vinna valet», vilket förmodligen är korrekt att döma av opinionsmätningar och tidigare valfiaskon.

Les også:

Eric Zemmour ble slettet fra Instagram, fikk kontoen tilbake dagen etter

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Høsten er lesetid, bestill flere gode bøker:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂